- Uansvarlig å sende henne tilbake

- Jeg forstår ikke at hun kan bli sendt tilbake, sier leder av Buskerud innvandrerråd og iraner Bijan Gharahkhani. Han mener at ei integrert jente som Vahideh bør få bli i Norge på humanitært grunnlag.

- Jeg forstår ikke at hun kan bli sendt tilbake, sier leder av Buskerud innvandrerråd og iraner Bijan Gharahkhani. Han mener at ei integrert jente som Vahideh bør få bli i Norge på humanitært grunnlag. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Leder i innvandrerrådet støtter Vahideh.

DEL

MODUM: - Å sende Vahideh tilbake til Iran, er risikabelt og uansvarlig, sier leder i Buskerud innvandrerråd, Bijan Gharahkhani.

Bygdeposten brakte lørdag historien om Vahideh (22) som nå skal sendes ut av landet. Hun tør ikke reise tilbake til Iran, landet hun flyktet fra på grunn av sin lesbiske legning. Hun fikk asyl i Norge, men det ble tilbakekalt da hun giftet seg med en mann. Nå har hun født en datter ved navn Roxana. Hun støttes av rektor og elevrådet ved Rosthaug videregående skole.

Etter å ha lest om Vahideh, vil også leder av Buskerud innvandrerråd, Bijan Gharahkhani, på banen.

- Jeg forstår ikke at hun kan bli sendt tilbake. Det er risikabelt og uansvarlig. Hun kan få store problemer. Det er stor mulighet for dødsstraff.

Han er selv iraner, og mener han vet hva han snakker om.

- Kan være forbilde

- Kvinnene har ikke stor respekt i Iran. Det er blitt bedre, men det er en lang prosess, forklarer Gharahkhani.

Han synes det er svært trist at Utlendingsnemnda har valgt å utvise Vahideh.

- Hun er så godt integrert. Hun går på skole, hun har lært seg norsk og har norske venner. Det norske samfunn har selvstendiggjort henne, og hun er etablert. Hun kan være et godt forbilde for andre muslimer i Norge, mener Gharahkhani.

Han tenker også mye på Vahidehs snart sju uker gamle datter, Roxana.

- Stakkars vesle Roxana. Hun må slippe å gå igjennom det samme som moren.

Roser rektor

Lederen i Buskerud innvandrerråd roser rektor og elever ved Rosthaug for deres engasjement i saken.

- Dette handler om å ta vare på hverandre, sier han.

Søndag ble Gharahkhani gjenvalgt som leder i Buskerud innvandrerråd, og han leder nå et råd som med seks kvinner er kvinnedominert.

- Det er veldig hyggelig og på tide. Vahideh får min største støtte, avslutter Gharahkhani.

Artikkeltags