Trolig ferdig som varaordfører

Mye tyder på at Kari Ask kommer til å ta en annen politiker enn Runolv Stegane i hånda etter årets valg. Bildet er tatt etter valget i 2007.

Mye tyder på at Kari Ask kommer til å ta en annen politiker enn Runolv Stegane i hånda etter årets valg. Bildet er tatt etter valget i 2007.

Artikkelen er over 8 år gammel

Etter valget i 2007 tok Ask og Stegane hverandre i hånda. Nå ser det ut til at Steganes tid som varaordfører er forbi.

DEL

I to perioder har Runolv Stegane sittet som varaordfører i Sigdal. De siste fire åra har han også vært varaordfører i Buskerud fylke. Nå tyder mye på at han ikke får igjen noen av posisjonene. For selv om Kari Ask sier til Bygdeposten at hun kan snakke med alle partier i Sigdal har dagens varaordfører ikke hørt noe.

- Sånn var det også ved valget i 2007. Det siste partiet Sp snakket med var oss. Da inngikk vi et valgteknisk samarbeid, og ikke noe annet, sier Stegane.

Snakker med Høyre

Nå er Senterpartiet og Høyre i gang med samtaler. Det bekrefter Høyres Hellik Kolbjørnsrud.

– Vi har snakket sammen og skal ha et nytt møte neste uke. Mer enn det ønsker jeg ikke å si nå, sier Kolbjørnsrud.

Stegane er ikke overrasket over at de to partiene snakker sammen.

– Slik det har utviklet seg denne perioden har Høyre og Senterpartiet samarbeidet i mange saker, så det er ikke rart. Jeg blir ikke overrasket, og heller ikke særlig skuffet om jeg mister varaordførerposisjonen, sier Stegane.

Selv om Venstre går kraftig tilbake i Sigdal, er ikke Stegane særlig skuffet.

– Det er ikke overraskende, siden vi gjorde et kunstig godt valg sist.

Ikke på vippen

Samtidig som Senterpartiet altså snakker med Høyre i Sigdal ser Stegane også ut til å miste posisjonen som fylkesvaraordfører.

– Her er ikke resultatet endelig klart før fredag, da det er mange stemmer som skal fintelles. Likevel er det vel ganske tydelig at det blir et nytt flertall, sier Stegane. Han beskriver det som hendte etter forrige fylkestingsvalg som å vinne i lotto, der Venstre kom i vippeposisjon og sikret rødgrønt flertall ved at de fikk varaordføreren.

– Selv om det ikke er umulig å vinne to ganger i lotto, er det vanskelig, sier Stegane.

Synd for Midtfylket

Selv om ting altså fremdeles er usikkert ser det ut til at Stegane likevel vil komme inn i fylkestinget.

– Dermed får jeg en posisjon i ett eller annet utvalg og skal jobbe hardt for Midtfylket, men det er helt sikkert at Midtfylket mister en god representant i flertall, mener han.

Det begrunner han med jobben han fra sin vippeposisjon har sørget for å gjøre, både for Rosthaug videregående og Sigdalsveien.

– Dette har Høyre og Frp vært imot, og jeg er usikker på om det vil bli gjort en like god jobb for vårt distrikt de neste fire åra, sier Stegane. Tilbake til jobben Om dagene som fylkesvaraordfører viser seg å være over, venter jobben som organisasjonssjef for Venstre i Oslo.

– Her har jeg hatt permisjon de siste fire åra, og jeg gleder meg stort til å komme tilbake til en meget utfordrende jobb. Venstre er et parti i vekst, og det skal bli spennende å gjøre en jobb for partiet på nasjonalt plan, sier Stegane.

Endelig valgresultat for fylkeskommunen er ventet å komme fredag. Da Bygdeposten gikk i trykken i går så det ut til, som det gjorde valgnatta, at Buskerud har blitt et blått fylke. Høyre, KrF og Frp ser ut til å få flertall.

Artikkeltags