Tok opp Vahideh med Gahr Støre

Leder i Buskerud innvandrerråd og Ap-politiker Bijan Gharahkhani møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre på et seminar onsdag. Han benyttet anledningen til snakke om Vahideh-saken og ga utenriksministeren utklipp av alle saker Bygdeposten har skrevet om Vahideh.

Leder i Buskerud innvandrerråd og Ap-politiker Bijan Gharahkhani møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre på et seminar onsdag. Han benyttet anledningen til snakke om Vahideh-saken og ga utenriksministeren utklipp av alle saker Bygdeposten har skrevet om Vahideh. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

- Bruker enhver anledning, sier Bijan Gharahkhani. ALT OM VAHIDEH-SAKEN

DEL

MODUM: Etter at Bijan Gharahkhani onsdag ga utenriksminister Jonas Gahr Støre utklipp fra Bygdepostens omtale av Vahideh-saken, har UD levert utklippene til Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Dette sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Hanne Melfald, til Bygdeposten.

Gahr Støres politiske rådgiver, Gry Larsen, skal ha sørget for at det rette departementet nå sitter på Bygdepostens omtale av Vahideh-saken.

AID kan ikke gjøre noe

- Det eneste UD kan gjøre i denne saken er å informere AID. Utklippene er derfor levert til en av de politiske rådgiverne der, sier Melfald.

Ingen av de politiske rådgiverne i AID kan bekrefte at de har fått mappen med utklipp.

- Nei, det har vi ikke, men uansett er det ingenting arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen kan gjøre i denne saken. Han har ingen instruksjonsmyndighet overfor forvaltningsorganet Utlendingsnemnda, sier politisk rådgiver, Ketil Lindseth.

- Enhver anledning

Bijan Gharahkhani er svært fornøyd med å ha brakt Vahideh-saken til topps.

ALT OM VAHIDEH-SAKEN

- Jeg fikk anledning til å nevne saken for utenriksministeren, og han sa han ville se på utklippene og utskriftene jeg hadde med til han, sier Gharahkhani, som også snakket med Gry Larsen.

- Jeg benytter enhver anledning til å ta opp Vahideh-saken. Jeg prøver å gjøre mitt beste for at hun skal få bli i Norge, sier Gharahkhani.

Han forteller at han blant annet har snakket med Thorbjørn Jagland og lederen i Buskerud Arbeiderparti, Bjørn Tore Ødegården.

- Det engasjementet som er i Modum vil jeg bringe videre, sier Gharahkhani.

Artikkeltags