- Dette er over all forventning. Vi hadde i de mest optimistiske stundene håpet på 70 besøkende, og nå er det over 80 her, sa Astrid Nordang, en av initativtakerne til arrangementet.

Da var det ikke én ledig stol å oppdrive på grendehuset.

Stemning

De fremmøtte, en lett blanding av lokale og tilreisende, fikk med seg et tettpakket og variert program.

Thure Erik Lund innledet, Gunnar Wærness leste dikt, og Nicolai Houm ei novelle fra samlingen ”Alle barn er laget av ild.” Deretter kom Astrid Nordang og Ine Kristine Hove på scenen med et stemningsfult litterært tablå, der Pier Paolo Pasolinis tekster ble fremført på både norsk og italiensk.

Sistemann ut før pausa var Jørgen Krog, bosatt i Vikersund, som leste fra sin roman ”Elghund, grå”. Hele veien satt salen musestille i konsentrasjon, og brøt ut i latter og applaus på alle de rette stedene.

Gode historier

Etter pausen var scenen gjort klar til samtale mellom Vigdis Hjorth og Astrid Nordang.

Sistnevnte kom godt forberedt med gjennomtenkte spørsmål, men måtte finne seg i å være statist da Vigdis Hjorth satt i gang og sprudlet over av den ene historien etter den andre, til mye latter fra salen.

Etter Hjorth kom Wærness og Henrik Skotte med det de selv kalte en cabarette, der Wærnes’ smått absurde dikt var lydsatt av rytmiske lyder, før Thure Erik Lund avsluttet kveldens litterære program i samtale med poeten Øyvind Berg. Avslutningsvis fikk de gjenværende med seg toraderspill av Ståle Caspersen.

God mat

Østmodum Grendelag og Østmodum Bygdekvinnelag sørget for leskede struper og mette mager hele kvelden gjennom, og bidro med det til et knirkefritt arrangement.

- Samarbeidet med dem har gjort det så mye lettere for oss, fordi vi har kunnet konsentrere oss kun om programmet, sa Nordang, og er temmelig sikker på at det blir litteraturfestival også neste år.

- Jeg synes vi har fått en god miks som viser at litteratur ikke trenger være dønn seriøst og vanskelig, mente hun.