MODUM: 10 000 kroner kan bli dine. I fjor fikk ”The Black Sheeps” et av stipendene.

Rektor ved Modum kulturskole, Aage Norman Eilertsen, lurer på om det finnes noen i Modum som ønsker å søke om Drømmestipendet 2009.

Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping har gått sammen om dele ut 100 stipender á 10 000 kroner til enkeltutøvere eller grupper innen musikk, billedkunst, drama, teater, sirkus eller andre kulturområder.

- Konkurransen er åpen for alle født i 1989 eller senere, men søkere her i Modum må være fra Modum. Man kan ikke være etablert som kunstner. Interesserte kan lese mer på www.drommestipendet.no, sier Eilertsen.

I 2008 gikk prisen til blant annet ”The Black Sheeps” som er kjent for låta ”Oro jaska, beana” (”Ti stille, hund”). Ellers var det 99 andre som også fikk sitt drømmestipend: en dansegruppe fra Nittedal, en slagverker fra Frogn, en cellist fra Åsgårdstrand og en sanger fra Asker for å nevne noen.

Søknad må sendes til Modum kulturskole. Det er kulturskolerektor som beslutter hvem som skal være kommunens kandidat til å Drømmestipendet 2009. Søkere i andre kommuner kan sende søknad til sin egen kommune.