Flyttet fra Oslo til Åmot - satt igjen med 1,75 millioner

Artikkelen er over 3 år gammel

Leiligheten i Oslo viste seg å være en gullgruve, men for familien på fire er plass og frihet i Åmot enda mer verdifullt.

DEL

– Jeg synes det er litt fælt å si det, sier Åshild Eidal (28) da Bygdeposten spør om hva familien på fire fikk for leiligheten sin på St. Hanshaugen i Oslo.

I juli flyttet de til Åmot etter å ha studert og jobbet i Oslo i noen år.

Helt vilt

– Boligmarkedet i Oslo er helt vilt. Leiligheten hadde en prisantydning på 3,5 millioner, men gikk for 4,5, sier de.

Leiligheten ble forsøkt «kuppet» ved at de mottok et godt bud rett før visningen, men de lot visningen gå som planlagt, og budrundene etterpå viste at de ikke tapte på det.

Eiendomsmegler Guri Leinæs i DNB sto for salget. Hun bekrefter at det er futt i markedet i byen.

– Men dette var likevel et spesielt tilfelle. Det var tjukt av folk på visning De solgte også på et gunstig tidspunkt, sier hun.

For eneboligen ved Nordbråten i Åmot måtte familien ut med 2,75 millioner kroner.

Flyttet fra denne: Leiligheten på St. Hanshaugen gikk for 4,5 millioner kroner.
FOTO: DNB

Flyttet fra denne: Leiligheten på St. Hanshaugen gikk for 4,5 millioner kroner. FOTO: DNB

LES OGSÅ: Se hvor mye bolig du får utenfor sentrum, sammenlignet med Drammen og Oslo

Pen gevinst

Dermed kunne de flytte fra 62 kvadrat og ingen balkong, til 155 kvadrat (primærrom) og romslig hage – og samtidig sitte igjen med en pen gevinst.

Åshild kommer opprinnelig fra Sigdal, mens samboeren Rune Fredheim (27) er fra Nesodden. Selv ville hun ikke hatt noe imot å flytte hjem til Sigdal igjen, men det var aldri noe alternativ for Rune. I utgangspunktet satte han Hokksund som øvre grense, men så ble det altså Åmot til slutt.

LES OGSÅ: Naboer til kamp mot boligbygging

Flytte før skolestart

– Planen var alltid å flytte ut av Oslo før ungene skulle begynne på skole, forklarer Åshild, som ikke er i tvil om hva hun liker best ved å ha flyttet ut «på landet»:

– Plassen og friheten er helt uvurderlig.

Begge er sykepleiere og har dermed gode muligheter for å få seg jobb også utenfor hovedstaden. Åshild er i permisjon med fem måneder gamle Eilev, og skal på jobbleiting etter hvert, mens Rune har fått jobb ved Vikersund Kurbad. Brage på to år har fått barnehageplass på Læringsverkstedet i Strandgata.

LES OGSÅ: Wow – bare to igjen!

Begrenset utvalg

Paret kikket på flere boliger i Åmot, på begge sider av elva. Men de la bare inn bud på dette ene. De begynte å leite ved juletider i fjor, og kjøpet ble foretatt allerede i februar, selv om de først flyttet inn i juni.

– Jeg er glad vi kjøpte da vi gjorde, for jeg har ikke sett så veldig mange aktuelle boliger til salgs etterpå, sier Åshild.

De var helt klare på at de skulle ha en frittliggende enebolig med hage. Leilighet eller tomannsbolig var aldri noe alternativ.

LES OGSÅ: Lyst på et småbruk til 15 millioner?

Alle flyttet tilbake

Åshild og Rune er ikke alene om å flytte ut i distriktene. Åshild studerte i sin tid sammen med flere andre jevnaldrende fra bygda inne i Oslo.

– Alle har flyttet tilbake. Ingen av dem er igjen i Oslo nå, sier hun.

Hun forsikrer at hun ikke har rukket å savne bylivet ennå.

– Men det er klart at i Oslo kunne vi jo gå til det meste. Her blir det som regel at vi hopper i bilen.

Fakta

Eneboligen i Åmot er fra 1985. Den går over to etasjer og inneholder blant annet fire soverom, stue, spisestue og kjellerstue og har to etasjer. 155 kvm (primærrom). Tomt på et drøyt mål. Pris: 2,75 millioner.

Leiligheten de solgte på St. Hanshaugen i Oslo inneholdt entré, to soverom, stue med åpen kjøkkenløsning. Boder, men ingen balkong. Bygget er fra 1926. 62 kvm (primærrom). Pris: 4,5 millioner.

Se alle bildene øverst i saken!

Artikkeltags