Radio R-35 legger ned driften

Helge Solbakken har vært Radio R-35s ansvarlige redaktør og daglige leder.

Helge Solbakken har vært Radio R-35s ansvarlige redaktør og daglige leder.

Artikkelen er over 8 år gammel

Bekrefter at det er slutt for lokal kanal.

DEL

MIDTFYLKET: Etter 21 års drift legges Radio R-35 ned, melder styret og daglig leder onsdag.

Vedtaket er gjort av styret i Radio R-35 etter en ekstraordinær generalforsamling, der et flertall av aksjonærene ga styret fullmakt til å foreta de nødvendige vedtak når det gjelder Radio R-35s fremtidige drift, heter det i en pressemelding.

Dette medfører at styret i dag leverer oppbudsbegjæring for Radio R-35 til skifteretten.

Sykemeldt

I pressemeldingen heter det at daglig leder og redaktør Helge Solbakken ble sykemeldt på ubestemt tid i midten av november, etter meget stort arbeidspress over lang tid. Dermed ble styret nødt til å ta en rask avgjørelse vedrørende Radio R-35s videre drift.

Det går videre frem av pressemeldingen at 2008 var et svært dårlig år økonomisk.

"Til tross for dette klarte en å nedbetale mer gjeld og gjorde avtaler som medførte at bedriftens totale gjeldsbyrde gikk ned på tross av underskuddet", heter det i pressemeldingen.

Tapte til konkurrent

Styret skriver at hovedgrunnen for vedtaket om å legge ned driften, er at en ikke fikk konsesjon som allmenradio i området Modum, Sigdal og Krødsherad de neste syv årene. Den konsesjonen gikk til Radio Modum.

Radio R-35 ble i stedet nisjeradio, med svært begrensede muligheter for inntjening på den økonomiske siden.

"Her sier Medietilsynet nemlig at en nisjeradio kun kan ha en total inntekt på reklamesalg på kr. 100.000,- pr. år. Når Radio R-35 i et normalår har en reklameinntekt på mellom kr. 600.000,- og 800.000,-, sier det seg selv at en drift på dagens nivå ikke er mulig", heter det i pressemeldingen.

Pressemeldingen avsluttes med følgende hilsen:

"Radio R-35 vil rette en stort takk til sine lojale lyttere, reklamekunder, sponsorer, private bidragsytere, bedrifter og de ansatte og alle de frivillige i Radio R-35 som har bidratt til god lokalradio i 21 år".

Radio R-35 stopper sine sendinger klokken 24.00 i natt.

Artikkeltags