Presenterte kravene

Unni Tobiassen Lie og Håkon Lie  følte at de for første gang har blitt møtt på en positiv måte av noen som representerer helsevesenet, etter møtet med helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen (t.v.) i går.

Unni Tobiassen Lie og Håkon Lie følte at de for første gang har blitt møtt på en positiv måte av noen som representerer helsevesenet, etter møtet med helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen (t.v.) i går. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Helseministeren vil se på dagens lovverk, og ønsker flere møter med foreldrene til barna som har dødd brått og uventet på norske sykehus.

DEL

Dødsfallet på Ringerike sykehus OSLO/MODUM:Moren til Benjamin Lie (22) som døde uventet etter en kneoperasjon i fjor, var veldig fornøyd etter møtet med helseminister Anne-Grethe Strøm Erichsen (Ap) i går.

Unni Tobiassen Lie og mannen Håkon Lie møtte sammen med et annet foreldrepar blant andre direktøren for Statens helsetilsyn, spesialisthelsetjenesten, sykehuseiere, kommunehelsetjenesten og representanter fra helserettslovgivningen i tillegg til helseministeren .

– Imøtekommende

– Ministeren var lyttende og imøtekommende, og hadde stor respekt for det vi har opplevd. Vi fikk ros for at vi har klart å være konstruktive i denne prosessen, sier Unni Tobiassen Lie til Bygdeposten.

– De sier at det ikke er gode nok systemer, og erkjenner en ukultur. De er villige til å gå gjennom eksisterende lover og se om det er mulig å få til endringer i forhold til våre forslag, forteller hun.

Helseministeren har tatt initiativ til en utrykningsgruppe ved alvorlige hendelser på sykehus. Statens helsetilsyn har fått i oppdrag å sette ned gruppen.

Foreldrene til Benjamin Lie har vært kritiske til at gruppen ikke skal være frittstående.

Blir flere møter

– De er litt usikre på dette. Vi har foreslått å kjøre de to systemene parallelt i noen fylker i to år, slik at det går an å se hva som fungerer. Men det er klart at det er snakk om en del organisering, sier Tobiassen Lie. Det er to forskjellige erfaringer de to foreldreparene har.

Det andre paret mistet sin gravide datter på sykehuset fordi legen sov på vakt.

– De er villige til å gå gjennom alt, og ønsker oppfølgende møter med oss, både samlet og enkeltvis, i departementet og Statens helsetilsyn, forteller Tobiassen Lie.

Artikkeltags