Skudd avfyrt mot person i Modum – politiet har pågrepet gjerningsmannen

Flere patruljer står ved Åmot skysstasjon

Flere patruljer står ved Åmot skysstasjon Foto:

Skal ha blitt skutt med avsagd hagle.

DEL

(Drammens Tidende) MODUM: Oppdatert 19.00: Politiet har pågrepet den mistenkte gjerningsmannen.

En person skal ha blitt skutt mot i Åmot. Det meldte politiet i Sør-Øst, søndag ettermiddag.

Ingen skal være skadet. Mannen som skal ha avfyrt skuddet skal ha stukket fra stedet. Politiet hadde søk etter mannen i flere timer denne søndagen.

Klokka 15.40 var mannen fremdeles ikke pågrepet, fortalte politiet.

Ifølge politiet er det innringeren som har sagt at han er blitt beskutt. Ifølge påtroppende operasjonsleder, Erik Gunnerød, har personen forklart at det ble skutt med en avsagd hagle og at det skal ha kommet to skudd.

– Vi kan ikke med 100 prosent sikkerhet si at det er skutt med hagle, det har vi fått fra den fornærmede og må gå ut fra det, sier Gunnerød.

Både den fornærmede og den mistenkte gjerningspersonen skal være menn fra Buskerud-området, ifølge operasjonslederen.

Politiet har bevæpnet seg og søker med hund.

Politiet har bevæpnet seg og søker med hund. Foto:


Kjenninger

Politiet skal ha vært i dialog med gjerningspersonen per telefon, søndag. På det tidspunktet visste ikke politiet hvor mannen befant seg.

– Vi har hatt dialog med ham, og så får vi se hva som skjer videre, sa politiet på ettermiddagen.

Gunnerød fortalte Drammens Tidende at både den fornærmede og den mistenkte gjerningspersonen ikke er ukjente av politiet fra tidligere.

De to er begge bosatt i Buskerud og det skal være en relasjon mellom dem. Hva slags relasjon er politiet foreløpig usikker på.

– Men det er ikke snakk om noe tilfeldig offer, for å si det sånn.

Foto:

Fant ikke den mistenkte

– Vi har fokus på å finne gjerningsmannen. Vi har en navngitt mistenkt, det betyr ikke at det er han, og en bil. Det er det vi leter etter, sa avtroppende operasjonsleder André Kråkenes tidligere i dag. Mannen som skal ha skutt kjørte fra stedet.

Drammens Tidendes reportere fortalte at det er satt ut kontrollposter rundt Åmot og at politiet i Åmot nå bevæpner seg og tar på seg skuddsikre vester. De skal også ut på rekognisering (undersøkelser, søk, journ.anm.).

Klokka 17.30 kunne politiet fortelle at de ennå ikke visste hvor den mistenkte gjerningsmannen befant seg.

– Vi har ikke hatt kontakt med den mistenkte på tre timer. Han ønsker ikke kontakt med oss, men vi har oppfordret han til å melde seg. Dersom han blir observert av politiet vil han bli pågrepet, sa Gunnerød.

Utover forklaringen til fornærmede hadde ikke politiet fått noen tips i saken, informerte operasjonslederen.

– Det vi vet nå er at de to mennene har møtt hverandre, om dette møtet var avtalt på forhånd eller ikke er uavklart. Under møtet trakk den mistenkte gjerningsmannen et våpen og skøyt to skudd, og deretter forsvant han, sier Gunnerød, og opplyser om at dette skal ha vært i nærheten av Åmot stadion.

Foto:


Mann pågrepet

Like før klokka 19.00 kjørte flere politibiler med blålys inn i Tollbugata i Drammen.

– Der har vi pågrepet den mistenkte mannen dra skyteepisoden i Åmot, forteller Erik Gunnerud, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

Den mistenkte var i Tollbugata i en svart bil.

– Det er bilen vi mistenkte at vedkommende kjørte av gårde med tidligere.

– Nå kjøres mannen til arresten. Deretter vil politiet se an tilstanden hans, og til slutt vil han bli avhørt, avslutter operasjonslederen.


Ønsker tips

Politiet vet ikke hva årsaken til den mulige skuddløsningen var.

– Etterforskningen må vise hvorfor. Dette er mellom to involverte parter og det er ikke fare for allmennheten utover at det skal ha skjedd på et offentlig sted, sier innsatslederen.

Politiet ønsker at folk som kan ha sett eller hørt noe ringer til dem på 02800.

Artikkeltags