Gå til sidens hovedinnhold

Nytt alternativ til Nav-kontor

Artikkelen er over 13 år gammel

Tidspress endret planene

MODUM: Enger Eiendomsutvikling leverte i går inn søknad om å få Nav-kontoret plassert i Eken-gården i Åmot sentrum.

For kort tid siden lanserte Enger Eiendomsutvikling, i samarbeid med Modum Sparebank planer om et nytt sentrumsbygg i Åmot, hvor de ønsket Nav som leietagere. Nå har man gått bort fra disse planene og Enger Eiendomsutvikling som også eier Eken-gården, leverte i går inn søknad om å få Nav- kontoret inn i dette bygget.

Tidspress endret planene

- Vi skjønte raskt at vi kom til å få for knapp tid til å ferdigstille et Nav-kontor i det nye bygget, etter tidsrammen fra NAV. Derfor fant vi det fornuftig å endre planene vi allerede har for Eken-gården til å kunne huse det nye Nav-kontoret, slik at vi kan oppfylle tidskravet som Nav opererer med, sier deleier i Enger Eiendomsutvikling, Per Buxrud.

Dette betyr at man i stedet for å kun bygge leiligheter i 2. og 3. etasje i Eken-gården, nå har kommet opp med et forslag hvor det kun blir leiligheter i 3. etasje.

- Vi har nå omarbeidet planene og har tilbudt Nav 850 kvadratmeter i 2. etasje og 200 kvadratmeter på gateplan, sier den andre eieren av Enger Eiendomsutvikling, Roger Johansen.

Kan stå klart neste sommer

- Kan dere rekke å ha en slik ombygning klar innen tidsfristen fra Nav?

- Vi har allerede fått godkjent vår rammesøknad for rehabiliteringen av bygget, slik at vi om Nav sier ja, kan starte ombyggingen umiddelbart, sier Buxrud.

Han forteller at entreprisen for ombyggingen av Eken-gården også er klar, dersom de får et ja fra Nav.

Om Nav velger å leie hos Enger Eiendomsutvikling, regner eierne med at de kan de stille lokalene til rådighet for Nav allerede ved ferietider neste sommer.

- Hvorfor skal Nav velge dere?

- Vi har levert en søknad som er skreddersydd de spesifikasjonene Nav har bedt om og vi kan levere innen den tidsrammen Nav har gitt. I tillegg har lokalene en beliggenhet som er meget sentral, tett inntil skysstasjonen og drosjeholdeplassen. Hvor folk ikke engang trenger å krysse veien for å komme til Nav kontoret fra disse. Samt at vi har godt med parkeringsplasser både for brukerne og de ansatte, rett utenfor inngangspartiet, sier Johansen.

Som en annen fordel trekker de frem at denne løsningen også vil medføre en lavere leiekostnad for Nav, som følge av at det her er snakk om rehabilitering av et eksisterende bygg.

Jobber videre med nytt bygg

- Hva med planene om bygget dere ønsket å sette opp sammen med Modum Sparebank?

- Dette bygget er ikke avhengig av kontrakt med Nav, og disse planene jobbes det videre med som før, sier Johansen.

Som forteller at det har vært stor interesse etter lokaliteter i dette bygget fra næringslivet, etter at byggeplanene ble presentert.

D-dag 18. juni

Nav har signalisert at avgjørelsen for hvilket alternativ de ønsker å gå for, skal være klart omkring 18. juni. Derfor blir den neste måneden svært spennende for de som har søkt om å få leie ut til det nye Nav-kontoret i Modum.