Bygdelista sier også nei

Ole Martin Kristiansen og Bygdelista ønsker, i likhet med Høyre, ikke å snakke med Frp foran Høstens valg

Ole Martin Kristiansen og Bygdelista ønsker, i likhet med Høyre, ikke å snakke med Frp foran Høstens valg Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Bygdelista i Modum har i et brev til Modum Frp, og pressen, svart nei på partiets henvendelse om samtaler foran valget.

DEL

MODUM: I går kom meldingen fra Høyre om at de ikke vil snakke med Frp før etter valget. I dag svarer Ole Martin Kristiansen på vegne av Bygdelista at heller ikke de ønsker samtaler, eller formalisert samarbeid foran valget.

– Vi har diskutert invitasjonen fra Frp i Bygdelista og kommet til at vi takker nei til invitasjonen. Bakgrunnen for dette er at vi, siden vi kom inn i kommunestyret i 1991, har vi ivret for samarbeide. Det har det aldri blitt noe av fordi de andre partiene – inkludert Fremskrittspartiet - ikke har vært interessert, skriver Kristiansen i brevet han har sendt til Frp og pressen.

Bygdelista skriver også at de synes framgangsmåten til Frp i denne saken har vært merkelig, og er vanskelig å forholde seg til.

– Det er litt underlig å bli invitert til noe, etter at vi er kjent med saken gjennom pressen. I tillegg er det i brevet som er sendt ut skrevet under med Bygdelista i Modum. Dette kan leses som om vi er enige i det som står, noe vi ikke er.

Uavhengig

Frp har selv omtalt sitt forslag til politisk plattform, som noe de ikke-sosialistiske partiene kan samarbeide om. Kristiansen liker ikke at Frp ser på hans parti som ikke-sosialistisk, selv om de per dags dato sitter i opposisjon.

– Bygdelista i Modum er en partipolitisk uavhengig gruppe. Ikke borgerlig og ikke sosialistisk. Vi har vært det i 20 år og vil naturligvis fortsette å være det.

Vil bruke tid

Bygdelista mener valgets resultat må telle inn, og ønsker deretter å bruke noe tid for å finne sine eventuelle samarbeidspartnere.

– Den måten ”samarbeidet” ble forsøkt lagt opp til etter valget i 2007, vil vi ikke være med på denne gangen. Da ble det presset på for at avtalen om samarbeide mellom Frp, H, V, Krf, SP og oss måtte gjøres allerede dagen etter valget. Vår holdning er at vi denne gangen vil ta nødvendig tid for å få til fordeling av posisjoner og en eventuell felles plattform mellom samarbeidspartnere, skriver Kristiansen.

Artikkeltags