Modum strammer inn på karantenereglene

Etter anbefaling fra kommuneoverlegen bestemte kriseledelsen i Modum kommune fredag 16. september at det innføres 10 dagers obligatorisk karantene for gjestearbeidere som kommer fra røde land.

DEL

Det skriver Modum kommune på sin Facebook-side.

Dette betyr at ingen skal ut på arbeidsplasser før de er ferdige med karantenetiden.

Dette er en innstramming på bakgrunn av større smitteutbrudd i andre kommuner. Eventuelle spørsmål rettes til kommuneoverlegen.

89 testet sist uke – ingen positive

I løpet av sist uke ble det testet 89 personer i Modum kommune. 57 av disse ble testet på det nyopprettede testsenteret på Gustadmoen.

Ingen av prøvene i Modum har blitt analysert positive. Dermed er det fortsatt ingen kjente smittetilfeller i Modum.

Myndighetene har nå innført en grense på maksimalt 600 personer kan være samlet på utendørs arrangementer. Kriseledelsen i Modum påpeker faren for at slike kan bli flyttet fra smittebefengte sentrale strøk med strengere regler og ut til mer «landlige» strøk.

Skulle arrangementer bli forsøkt flyttet til Modum, må det fortsatt lages en risikovurdering og plan for gjennomføring som må godkjennes av kommuneoverlegen, skriver kommunen videre i innlegget.

Generelt sett anbefales det ikke å være reservearrangør, på grunn av faren for at smitte blir tatt med til bygda.

Kommunen har også fått spørsmål om prisen på koronatester på det nye testsenteret på Gustadmoen. For dem som blir testet av helsemessige og medisinske årsaker, som for eksempel symptomer, er testen gratis. De som selv ønsker å ta testen av andre årsaker, må betale 1000 kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken