Gå til sidens hovedinnhold

Mottar halve fondet

Artikkelen er over 5 år gammel

Midtkraft har funnet sine gavemottakere. Halve fondet går til Modum skisenter.

Midtkraft er en viktig aktør i Modum og Sigdal, og i november utlyste Midtkraft en helt ny gavetildeling. Midtkraft-fondet på 100.000 kroner skal støtte tiltak innen kultur- og idrett blant lag og foreninger i de to kommunene.

31 lag og foreninger søkte om midler, og fredag ble det klart at tre av dem har fått penger.

– Utvelgelsen har vært vanskelig, men vi mener å ha funnet frem til tre svært verdige kandidater til å motta penger fra årets fond, sier daglig leder Trond Lindseth i Midtkraft i en pressemelding.

50.000 kroner

Halve fondet går til Modum skisenter, som altså mottar 50.000 kroner. Mye av årsaken er snøproduksjonsanlegget, som alpinsenteret i Vikersund har investert i. Om mottakeren skriver Midtkraft dette:

Snøproduksjon er viktig for å gjøre skisesongen lengre og bedre. Midtkraft ønsker å bidra til at «Modums lengste ungdomsklubb» får bedre muligheter til å drive sin virksomhet.

– Vi kan ikke si annet enn tusen, tusen takk. For oss er 50.000 kroner mye penger, som vil komme godt med, sier Margaret Krogstad i alpinsenteret.

Så seint som fredag er snøproduksjonen på nytt i gang i anlegget.

– Nå er vi i full gang med å produsere snø til hoppene vi skal lage i park-delen av anlegget, forklarer Krogstad, som allerede har nok snø til «vanlig» skikjøring.

To gange 25.000

De siste 50.000 kronene i fondet fordeles i to potter. NMK Modum og Sigdal er sammen med Modum O-lag mottaker av 25.000 kroner hver.

NMK Modum og Sigdal får pengene med bakgrunn i klubbens størrelse og mange topp-utøvere. Mest av alt får de likevel penger til å bytte dekke på gokartbanen. Der skal det nemlig arrangeres NM til sommeren, og da holder det ikke med asfalt fra 1985.

O-laget får penger for å kunne fortsette å gi gode folkehelsetilbud i form av skiløyper og skihytte ved Abelone.

– Vi er glade for å kunne bidra med midler til gode lokale tiltak. Målet er å lyse ut nye fondsrammer for 2017. Vi i Midtkraft er en lokal strømleverandør som ønsker å gi noe tilbake til lokalsamfunnet vi er en del av. Det er en glede å gratulere de foreningene som har fått penger gjennom det første Midtkraft-fondet, sier daglig leder Trond Lindseth.

Kommentarer til denne saken