Gå til sidens hovedinnhold

Hansens hårlokker blir til 275 middager

Artikkelen er over 6 år gammel

Mjøndalen fikk 11.000 kroner for håret til Vegard Hansen. Pengene ble gitt direkte videre til Kirkens Bymisjon. Tirsdag ble det også klart at sponsorsamarbeidet fortsetter i Tippeligaen.

Mjøndalen fikk 11.000 kroner for håret til Vegard Hansen. Pengene ble gitt direkte videre til Kirkens Bymisjon. Tirsdag ble det også klart at sponsorsamarbeidet fortsetter i Tippeligaen.

Pengene spyttes rett inn i juleaksjonen «gled en som gruer seg til jul». Og det er ikke småtterier du får for noen grå hårlokker nå til dags. 

- For denne gaven fra Vegard og Mjøndalen kan vi lage 275 middager til de som trenger det nå i førjulstida. Donasjonen kommer til å glede mange, og er faktisk det største enkeltbidraget vi har fått noen sinne, forteller Windstad.

Gjensidig

Kirkens Bymisjon hadde selv et forslag om at Hansen kunne gi pengene fra hårklippen til et veldedig formål, men fikk ikke tak i MIF-treneren før han allerede hadde annonsert selv at midlene skulle gå til klubbens samarbeidspartner siden 2009. 

Og det er ikke bare Bymisjonen som er fornøyd med samarbeidet. 

- Jeg hører at dere er takknemlige, men dette går begge veier. Vi får låne fem-seks stykker av dere som vakter til hver hjemmekamp. Frivillighet er viktig både hos oss og dere, påpeker Vegard Hansen.

Ydmyke

Han måtte spørre den anonyme kjøperen av hårlokkene om det var greit at pengene gikk til Kirkens Bymisjon. Det var ikke noe problem, og nå havner opprykkshåret i glass og ramme på VIP-avdelinga på Mjøndalen stadion. 

Hansen sier vedkommende som åpnet lommeboka nesten er dumsnill som blar opp 11.000 for noen lokker. MIF-treneren spøkte også med at det kan hende kjøperen var for flau til å stå fram med å ha gitt masse penger for noe grått hår. 

Men i alt det lune humøret, ligger det også et alvor. 

- At vi kan bidra med nesten 300 middager er noe jeg tenker på med stor ydmykhet. Vi har det fantastisk i Mjøndalen om dagen, med opprykk, champagne og oppmerksomhet fra hele Norge. At vi da kan lette på førjulstida for en del mennesker er fantastisk hyggelig for oss, sier Hansen.

Gratis draktpryd

Når vi først er inne på oppmerksomhet fra hele Norge, så har det handlet mye om den nøkterne og fornuftige innstillingen bruntrøyene har, Tippeliga-opprykket til tross. Og Mjøndalen kommer ikke til å fire på vennligheten selv om de skal spille fotball med de store gutta. 

For også i 2015 kommer Kirkens Bymisjon til å pryde baksiden av den brune drakta. Det gjør de uten å betale en eneste krone, selv om MIF garantert kunne fått inn penger fra kommersielle sponsorer om de ville det. 

- Akkurat som Kirkens Bymisjon, er Mjøndalen en organisasjon med mange oppgaver og få på jobb. Alt handler ikke om penger hele tida, det kan du bare spørre Brann og Bergen om, sier Hansen med et glimt i øyet.

Nedringt av sponsorer

Tidligere har Validus, gjennom mjøndølingen Terje Stykket, spyttet inn noen ekstra kroner. Sånn sett har det vært et trepartssamarbeid. Nå har Stykket solgt seg ut av Validus, så akkurat den sponsoravtalen går en usikkert framtid i møte. Men skulle helsekostbedriften trekke seg ut, får det altså ingen konsekvenser for Kirkens Bymisjon. 

Daglig leder Windstad er naturligvis tilfreds med å videreføre sponsoravtalen. 

- Vi har hele tida vært stolte av samarbeidet med Mjøndalen, og særlig det at vi er synlige på drakta, sier han. 

Og skulle det gå dithen at Validus ikke fortsetter å betale for å pryde den brune drakta, er ikke det nødvendigvis et stort problem for Hansen og Mjøndalen. De blir nemlig nedringt av sponsorer som ønsker å profilere seg hos Fotball-Norges nye Askeladd, det være seg gjennom logoer på draksettet, plakater på stadion eller navnet på arenaen. 

I tillegg doblet hovedsponsor Sparebanken Øst sitt bidrag til klubben forrige uke. 

- Nå må vi sette oss ned og ta få en oversikt over dette i løpet av den nærmeste tida, kommenterer Hansen. 

Kommentarer til denne saken