Min bønn til moingene – støtt ditt lokale næringsliv, handle lokalt og hold hjulene i gang

Foto:

Av
DEL

MeningerDugnaden starter når smittefaren er over: Nå er det stille i Modum og vi er i gang med en gedigen nasjonal dugnad for å begrense korona smittefaren. For lokalpatrioter i Modum som ønsker levende sentrum, gode fritidstilbud og et lokalsamfunn i vekst og utvikling så anbefaler jeg en ny dugnad når samfunnet vender tilbake til normalen. Jeg anbefaler alle moinger å handle lokalt – så mye og så ofte dere kan når omstendighetene tillater det.

Handelsnæringen både nasjonalt og lokalt var allerede hardt presset før korona krisen rammet nådeløst for kort tid siden. Næringen er nå så hardt presset at den jevne butikk selger en tidel sammenlignet med normalen og situasjonen for næringen er prekær for å si det mildt. Stengte butikker og oppsigelser kan bli konsekvensen. Stengte butikker, opphørte lokale virksomheter og oppsigelser fører til tomme sentrum, fallende boligpriser, dårligere fritidstilbud og færre sosiale møteplasser. I ytterste konsekvens fører det til fraflytting og lokalt forfall. Det er derfor avgjørende at vi støtter den lokale kjøpmann/kvinne, den lokale dagligvarebutikken, det lokale konditoriet, elektronikk butikken, lokale sportsbutikker osv.

For reiselivsnæringen er situasjonen akkurat nå minst like prekær som den er for handelsnæringen. Vi har et glimrende hotell i Modum, med god standard, nyoppussede rom, et meget godt kjøkken og fine konferanserom. Bruk det! Er det ikke aktuelt å bruke hotellet ... anbefal det for besøkende, bedrifter og organisasjoner. Anbefal hotellet like entusiastisk som vi anbefaler besøk til Modums Blaafarveværk, Vikersund hoppsenter og andre attraksjoner i bygda.

Det er nå vi kan vise sann solidaritet ovenfor våre lokale virksomheter, arbeidsplasser og ikke minst, hverandre. Vi er alle forbrukere med hverdagslige valg som kan bli avgjørende for framtiden til det lokale næringslivet. Støtt det lokale næringslivet. Handle lokalt. Hjelp til med å holde hjulene i gang. Gjør vi det så kommer vi på lang sikt styrket ut av denne krisen som kommune og lokalsamfunn.

Artikkeltags