(Drammens Tidende)

DRAMMEN: – I Drammen blir det nok minusgrader utover kvelden. Likevel ser vi tendenser til at et mildvær drar seg opp fra Agder og i retning Vestfold og Viken. Kombinasjonen av regn, snø og sludd kan skape problemer. Det er nok mest aktuelt på kysten og på mindre veier, sier trafikkoperatør ved Statens vegvesen, Andreas Larsen til Drammens Tidende søndag ettermiddag.

Politiet bekrefter at det er veldig glatt på veier i vårt distrikt. De opplyser på Twitter at deres patruljer melder om svært vanskelige kjøreforhold.

– Det er skiftende vær, og veldig glatt så godt som overalt. Vi anmoder alle i trafikken om å ta seg god tid og kjøre etter forholdene, skriver de like før klokka 18 søndag kveld.

Kjør etter forholdene

Meteorologisk institutt har søndag sendt ut farevarsel på gult nivå for is for blant andre Drammen.

– Fra sent søndag ettermiddag er det fare for is på grunn av omslag til mildvær og regn på kald bakke. Nedbøren starter som snø, og går over til regn etter hvert, skriver de på yr.no.

De opplyser videre at været kan føre til lokalt vanskelige kjøreforhold. Farevarselet gjelder fram til mandag klokken ni på morgenen.

Trafikkoperatør Larsen har følgende råd å komme med til bilister i drammensregionen:

– Det er veldig viktig at folk kjører etter forholdene. Vær oppmerksom og senk farten. Man skal huske på at fartsgrensen fastsetter tillatt hastighet under optimale forhold. Det er ikke tilfelle i dag, sa Larsen til Drammens Tidende søndag formiddag.

Glatte veier

Tidligere søndag formiddag sa han til Drammens Tidende at de har mottatt meldinger fra enkelte i trafikken om glatte veier, og var samtidig tydelig på at nedbør kan bidra til krevende kjøreforhold. Nå ser det altså ut til at varmegrader også kan by på utfordringer.

– Generelt er det uansett et skikkelig dårlig vintervær. Derfor er alle entreprenører ute og salter, sa han til avisen søndag formiddag.

Trafikken flyter godt

Statens Vegvesen har ikke mottatt meldinger om alvorlige ulykker eller større trafikale problemer søndag.

– Det er jo generelt lite med bilister på veiene i dag, og trafikken flyter godt. Jeg tviler på at dette kommer til å endre seg utover dagen, sier han og legger til at det varierer fra dag til dag hvilke problemer vinteren kan skape for trafikkbildet, sa han til avisa ved 13-tiden søndag.

Saken oppdateres!