Mens flyselskapet Norwegian trenger all hjelp det kan få for å komme over kneika, lanserer Senterpartiet politikk som effektivt vil knekke nakken på selskapet.

Som kjent trenger Norwegian og andre flyselskap flere passasjerer for å få inntekter. På Norwegians nettside ser vi at selskapet nå annonserer flybilletter til London i april for under en tusenlapp tur-retur.

Samtidig er Senterpartiets Per Olaf Lundteigen kritisk, og mener slike billetter bør koste minst 4913 kroner, og at flypassasjeravgiften derfor må reflektere det. Det betyr mange tusen kroner ekstra i økte avgifter.

Det er så man ikke tror det er sant. Det hjelper lite at Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum smiler med Norwegian-slipset rundt halsen i et møte med Norwegian-ansatte på Eidsvolls plass foran Stortinget, når Senterpartiets praktiske politikk har som mål å presse prisene så høyt at folk flest ikke vil ha råd til å reise. Med den følge av Norwegian går nedenom og hjem.

Lundteigens budskap stammer fra en relativt nylig publisert kronikk. Så bak Vedums rungende latter og store smil ligger altså formyndertankesettet fortsatt i ryggraden. Det er sannelig ikke rart Senterpartiet og MDG stemmer sammen så ofte som de gjør.

La Norwegian leve. La folk ha råd til å fly. Det henger sammen.