Ytrings- og pressefrihet også i Vikersund

MÅ TÅLE KRITISKE SPØRSMÅL: Både Øystein Brekke og Odd Flattum reagerer på at Tor Saghaug i Vikersund Utvikling ikke har likt kritiske spørsmål om millionprosjektet fra kommunestyrerepresentanter og lokalmedia.Illustrasjons-/Arkivfoto

MÅ TÅLE KRITISKE SPØRSMÅL: Både Øystein Brekke og Odd Flattum reagerer på at Tor Saghaug i Vikersund Utvikling ikke har likt kritiske spørsmål om millionprosjektet fra kommunestyrerepresentanter og lokalmedia.Illustrasjons-/Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

KommentarVi er mange som følger litt interessert og nysgjerrig med på store utbyggingsplaner i «Vikersund nord», i det flotte området mot Tyrifjorden som har blitt ledig etter flyttingen av bussanlegget.

Vi ønsker jo både et vakkert Vikersund og en positiv utvikling på stedet og i kommunen vår, men blir en smule betenkt når Modum kommune har avtalt å bruke 50 millioner til innledende investeringer, da denne kommunen flere ganger har blitt økonomisk svekket av optimistiske håp og drømmer.

Et konkret utbyggingsprosjekt er lagt ut for salg til temmelig høye priser, og foreløpig er (bare) 12 av 46 boenheter uforpliktende solgt. Vi leser videre at to anerkjente tettstedsutviklere nå har uttalt seg kritisk til det foreliggende prosjektet og sterkt anbefaler endringer.

Dette høres ut som et kjærkomment innspill i et prosjekt som satser så høyt både på Vikersunds visuelle og økonomiske framtid og «skattebetalernes penger». Her gjelder det å sette kommaet riktig: Bygg ikke, vent!

Det sjokkerende er å lese i avisen tirsdag 12/9 at daglig leder Tor Saghaug i «Vikersund Utvikling» i formannskapsmøtet på mandag i stedet var så freidig å gå til frontalangrep mot noen av kommunens politikere for ikke å snakke prosjektet tilstrekkelig opp, og mot herværende lokalavis for angivelig å nedsnakke dette prosjektet.

Hvis Tor Saghaug tror at han og dette prosjektet kan og bør unnslippe vanlig deling av informasjon og kritiske vurderinger, så er det ekstra nødvendig å analysere det nøye, og sterkt vurdere å trekke i nødbremsen i denne omgang. Et så stort prosjekt kan i den nåværende formen neppe være liv laga hvis den som står i spissen for det, fremmer umulige krav om både lojal politisk oppsnakking og en taus presse, for at innsalget skal lykkes.

Hvis den folkevalgte representanten Ingunn D. Øderud (Sp) er riktig sitert i Bygdeposten tirsdag, virket hun sannelig tilbøyelig til å la seg diktere:

– Vi har ansvar for å snakke dette opp. Vi må ikke stille de vanskelige spørsmålene gjennom media, men ta det direkte med dere, sa hun og siktet til Saghaug & co.

Nei: Både lokalpolitikerne våre og media, ikke minst lokalpressen, har viktige samfunnsoppdrag å følge opp i denne saken. Bare slik kan «Vikersund nord» også tenkes å bli en suksess og ikke det motsatte.

Artikkeltags