Ingen grunn til bekymring, Ståle!

Yousuf Gilani (bildet) og Asgeir Osnes i Drammen Venstre mener Ståle Sørensen bør lese den politiske plattformen for samarbeidspartiene i Drammen om igjen.

Yousuf Gilani (bildet) og Asgeir Osnes i Drammen Venstre mener Ståle Sørensen bør lese den politiske plattformen for samarbeidspartiene i Drammen om igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ståle Sørensen kan senke skuldrene. Det blir mye Venstrepolitikk fremover.

DEL

Leserbrev (Drammens Tidende) Ståle Sørensen (MDG) er skuffet over Venstre og Venstres gjennomslag i den borgerlige plattformen.

Det har han liten grunn til å være.

Sørensen mener dokumentet er blottet for Venstrepolitikk og kunne vært skrevet på kjøkkenbordet til Jon Helgheim.

Venstre har fått mye igjennom med det borgerlige samarbeidet gjennom de 3 siste periodene i bystyret.

Det får vi også i denne perioden.

Hvis Sørensen sammenligner Venstres valgprogram og den politiske plattformen, vil han oppdage flere gjennomslag for Venstre.

Dette gjelder for eksempel på miljøpolitikken, der vi blant annet har fått slått fast at Buskerudbysamarbeidet skal ligge fast med en satsning på kollektivtilbudet og at det skal bli en fortgang i gjennomføringen av vedtatt sykkelstrategi.

Det skal arbeides for billigere bussbilletter, og et felles billettsystem for Brakar og Ruter.

Venstre vil at Drammen skal bli best i landet på verdiskaping, forskning, utvikling og innovasjon.

Vi vil legge til rette for at offentlige og private aktører i Drammen i større grad skal bruke lokale, nasjonale og internasjonale nettverk og fagmiljøer til å bli dyktigere og mer effektive, slik at vi kan levere bedre tjenester og produkter.

Dette krever investeringer.

Vår ambisjon er å være en offensiv by som er fremoverlent og ambisiøst – en by som vil noe mer for vårt næringsliv og vår befolkning enn vi har i dag.

Dette innebærer å ta tak i omstillingen som presser seg frem i norsk næringsliv og å gripe de grønne mulighetene med begge hender.

Og det krever at vi tenker nytt og fremtidsrettet om tjenester som skole og samferdsel.

I skolepolitikken er det i plattformen slått fast at det skal være flere lærere og fagpersonell i skolen, og at helsesøsterdekningen skal bli bedre.

Dette er god Venstrepolitikk.

I tillegg er det, som Ståle Sørensen er veldig klar over, mye som ikke står i dokumentet.

Der er partiene frie til å drive egen politikk.

Ved å være i posisjon og være representert i alle komiteene, sitter Venstre i førersetet når det gjelder å få gjennomslag for sine hovedsaker som miljø, skole, næringsutvikling og omsorgsarbeid.

Ståle Sørensen kan gjerne spille både stigespill, ludo og sjakk, men Venstre foretrekker å drive praktisk politikk og få gjennom sine kjernesaker.

Det vil velgerne merke de neste fire årene.

Drammen vil bli en mer miljøvennlig, varm og spennende by i løpet av denne perioden.

Artikkeltags