Taler sitt eget parti midt i mot

Gamle Modumheimen rustes opp. Dette bildet er fra 2. etasje.

Gamle Modumheimen rustes opp. Dette bildet er fra 2. etasje. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DEMENSOMSORGEN I MODUMAller først jeg er medlem i AP og kommer nå til å si mitt eget parti midt i mot, det får stå til.

Jeg forstår jo at posisjonen er for det forslaget som er nevnt i Molenaar sitt innlegg i BP med unntak av en stemme. Det blir nevnt at den gamle delen på Modumheimen foreslåes skal bli ett ressurssenter for demens.

Kjære vene, er det ikke det Furulund er i dag da ? Hvorfor kan ikke dette bli "Demenslandsby"? Ett ressurssenter for demente som er for friske til og være på sykehjem.

Det blir nevnt at det er demente inne på Modumheimen fra før; Ja det er jo nevnt i debatten at det innimellom må flyttes demente fra Furulund og inn på Modumheimen men det er jo fordi dem trenger mer pleie enn de kan få på Furulund. Altså er dette en helt annen pasientgruppe enn de demente som er beboere der nå. Da bør man vel heller beholde Furulund og bygge videre på det som pr i dag fungerer veldig bra.

Man velger å ikke lytte til det hukommelsesteamet sier. De har heller ikke fått være med i gruppen som har utarbeidet de fremlagte forslag. De ansatte har heller ikke blitt tatt med der, dette har de jo gått ut i BP med. Det sier i hvert fall meg at noe i denne prosessen har blitt håndtert helt feil og da burde politikerne reagere. Men dessverre - det gjør de jo helt tydelig ikke.

Modumheimen er vel og skal vel være ett sykehjem? Da må det jo bli feil å binde opp en stor del av Modumheimen til omsorgssenter for demente. Hva når behovene øker både for plasser til demente og sykehjemsplasser? At behovene kommer til å øke er det vel ingen som er uenig i. Jeg synes jo absolutt dette bør være med i planene nå. Denne prosessen kommer til å berøre mange mennesker uansett hvordan man velger å gjøre det.

Men jeg er sikker på at det er beboere på VBD som heller burde fått plass på Modumheimen, jeg var beboer der i ni mnd fram til 20. mars i år, så jeg mener jeg har belegg for å si dette.

Når det gjelder GBD kjenner jeg ikke til hvordan det er der, men jeg vil anta at også der er det noen som burde flyttes til Modumheimen, signaler som har kommet tyder jo på det. Jeg ser i et annet innlegg at det har vært møte på VBD og GBD med pårørende og at det har skapt reaksjoner blant dem på at det foreslås og flytte beboere. Reaksjoner vil det jo bli uansett hvilken løsning man velger her, enten det er fra VBD, GBD eller Furulund. Det hevdes at alle ansatte og alle beboerne vil bli berørt. Det stemmer vel ikke helt. Det blir igjen ganske mange beboere og ansatte der. Men med posisjonens forslag vil alle ansatte og alle beboerne på Furulund og i tillegg noen beboere og ansatte på VBD og GBD bli berørt, og det verste av alt Furulund lagt ned og blir en del av det som skulle være ett sykehjem.

Rådmannen skriver i ett av forslagene at som konsekvens; Furulund rives. Ja, det står i rådmannens innstilling. Det er bare å lese. Får posisjonens forslag flertall i kommunestyret 8. desember blir jeg veldig skuffa over Modum AP og resten av posisjonen. Med fare forå bli beskyldt for å konvertere til Høyere og Hovland, så kan jeg bekrefte at det kommer overhodet aldri til og skje.

HER ER FLERE SAKER OG DEBATTINNLEGG

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags