Ro, ro til fiskeskjær, ordfører

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Furulund-sakenI Modum prøver ordføreren (AP) å glatte over det faktum at kommunen har rotet det fryktelig til i den såkalte «Furulund-saken». Her prøver han tilsynelatende etter beste evne å ro seg i land, med et besynderlig «oppklaringsmøte» – etter at beboere, pårørende, opposisjonspolitikere og andre, har protestert kraftig – både på fremgangsmåte og hvordan man som kommune behandler enkeltmennesker. Saken er for øvrig også innsendt til Fylkesmannen til vurdering.

Før jul vedtok kommunestyret med 20 (Ap, Bygdelista, 2 Sp, MDG, SV, KrF) mot 15 (H, FrP, 4 Sp, Uavhengig) stemmer å legge ned Furulund bofellesskap og flytte beboerne inn på Modumheimen. Vi har nå fått svar fra Fylkesmannen som blir tolket på flere måter.

(Innlegget fortsetter under faktaboksen)

Anita Skretteberg

byline-bilde_for_32486243.jpg  

Kommunestyrerepresentant

  • Parti: Modum Høyre
  • Bosted: Geithus

Ikke invitert

Tirsdag skulle det, i følge ordfører, være en oppklarende dialog med gruppeledere og administrasjonen om den videre prosessen med å legge ned Furulund bofellesskap. Det ble sendt innkalling til gruppelederne. Ellers ble det kun «annonsert» ved redaksjonell omtale i Bygdeposten.

Representanten som ikke har partitilhørighet, var ikke invitert. Vedkommende ba på forhånd om å få delta, han fikk ikke delta, men måtte være tilhører. Jeg spurte ordfører hvorfor etter møtet. Det hadde han glemt. Her kommer roinga inn. Og mangel på demokratisk forståelse.

Som medlem av hovedutvalget for helse og sosial i Modum kommune var jeg hverken invitert eller innkalt til møtet ordfører sto for i Formannskapssalen tirsdag, ei heller som medlem i kommunestyret. men jeg stilte som tilhører sammen med noen andre politikere som ikke var invitert, noen ansatte og noen pårørende.

Jeg spurte ordfører etter møtet om hvorfor det var så viktig med dette møtet med under én uke igjen til kommunestyremøte. Det ville vært mer naturlig å ha informasjonen der. Han svarte da at det var så mange saker i kommunestyremøtet mandag 5. februar. Det har han rett i, men vi starter kl. 10.00 om morgenen, har hele dagen og det har ikke stoppet han tidligere. Litt mer roing der.

Åpenhet?

Ordfører sa i møtet at han ville ha størst mulig åpenhet. Beklager. Det tror jeg ikke på. Dette er ikke åpenhet. Da ville det vært annonsert, både på møtekalenderen på kommunens hjemmesider og på kommunens ellers så oppdaterte Facebook-side om at dette skulle være en oppklarende dialog og at det skulle være et åpent møte. Nå var det først etter at Bygdeposten var varslet at dette ble informert om.

Så hva var dette møtet for?

Åpenhet? Nei, tror ikke det.

Roing? Ja, det tror jeg.

Ikke god til å ro

Kommunestyret har vedtatt noe det ikke skulle ha vedtatt. De har vedtatt en kollektiv endring av status for beboere der ordfører i ettertid har sagt at ingen skal flyttes mot sin vilje. Man kan spørre seg hvordan det lar seg gjøre.

Nå er det om å gjøre og glatte til dette så godt det lar seg gjøre. Jeg tror det var en strek i regninga at det ble et offentlig kjent møte og møtet ble deretter. Ingen nye ting. Ingen oppklaringer, absolutt ingen ting kom det ut av det møtet. Mulig andre ser annerledes på det. 

Jeg fikk bare bekreftet at ordfører ikke er god til å ro, selv om han prøver så godt han kan.

LES ALLE SAKER OG DEBATTINNLEGG OM FURULUND BOFELLESSKAP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags