Norefjell er også mitt fjell!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNorefjell er også fjellet til friluftsfolk, fotturister, skiturister, naturelskere, bærplukkere, jegere og alle som liker å ferdes i en stort sett uberørt natur. La det ikke bli fjellet til investorene! I dette er jeg helt enig med Sigdal høyre og Bård Sverre Fossen.

Noe av det mest kortsiktige som finnes er å sage av den greina man sitter på. Hyttefolket har valgt å ha hytte i Sigdal fordi det ligger relativt nært store befolkningskonsentrasjoner og at fjellet er der og relativt jomfruelig. Steganes forslag åpner for et press fra utbyggere av hytter og hoteller over tregrensa. På sikt vil man da ikke ha et fjellområde der naturtilstanden råder. Nå må man ta til vettet og anlegge et langsiktig perspektiv på utviklingen. Hvordan ser Norefjellplatået ut om 50 år? (Og det er ikke lenge til...)

Jeg er ikke sjokkert over venstre. De har vist gang etter gang at deres miljøengasjement er grønnmaling og festtaler. Venstres virkelige venner finner de hos investorene. Men Stegane har en historie å ivareta. Som lokal representant for «miljøpartiet» Venstre sto han i spissen for å hindre vern av Trillemarka. Han kjempet ikke for naturvernet, men for sin politiske karriere.

Men jeg er optimist. Jeg både håper og tror at det politiske flertallet i Sigdal avviser Venstres forslag, og at de tenker langsiktig. Det vil lønne seg - i det lange løp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags