Durek Verrett, som er forloveden til prinsesse Märtha Louise, er en fyr som stadig gjør seg bemerket med uttalelser som vekker interesse. Blant annet: «Jeg er en hybrid art av romøgle og Andromedia, og jeg innehar også eldgamle ånder fra den gamle verden». Han har også hevdet at han har hjulpet folk til å bli kurert mot kreft og mener å finne avtrykk i vagina etter hvor mange seksualpartnere en kvinne har hatt. Nå sist handler det om en medaljong som visst nok kurerte han, da koronaen fant veien til legemet. Verrett selger tre versjoner av medaljongene «SO» og det er altså «The lightbringer» han hevder var med på å gjøre ham frisk fra korona.

For et par tusenlapper kan du få kjøpt en også. Det foreligger ingen dokumentasjon og således strider dette mot markedsføringsloven her i Norge. Og selv om Verrett bor i Los Angeles må han følge norsk lov hvis han markedsfører produkter mot det norske markedet. Immunolog ved Oslo universitetssykehus Fridtjof Lund-Johansen fraråder noen å tro på dette og avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet Bente Øverli sier til VG at de ser svært alvorlig på saken om at noen påstår at noe har effekt mot koronaviruset.

Verrett er kjendis og samtidig har han fått tette bånd til det norske kongehuset gjennom sin forlovelse med datteren i huset. Det forplikter selv om forloveden har frasagt seg sin kongelige tittel. Verrett er i en posisjon der den nære tilknytningen til kongehuset øker hans markedsverdi, fordi det har gjort han til en A-kjendis i Norge. Han har helt ufortjent fått en arena der han blir lagt merke til. Det hjelper nok også på verdien hans rundt om i verden at han er forlovet med en skandinavisk prinsesse.

Noe av det mest nedrige som fins er å tjene penger på andres ulykke. Å hevde at man er i stand til å kurere sykdommer – uten å legge fram noe dokumentasjon – og kun trekke oppgitt på skuldrene og si at kritikerne ikke forstår kompleksiteten i det han holder på med, er både umoralsk og forkastelig. Det finnes mennesker som i sin ytterste nød kaster bort penger på mirakelkurer som ikke finnes.

PS: Den siste utgaven av korona – omikron – er dessuten ikke veldig hissig. Det mest nærliggende er at han ble frisk av seg selv, men det gir ikke klingende mynt i kassen.