Gå til sidens hovedinnhold

Max (7) og Finn-Rune (57) lurte MIF-keeperen to ganger

Eikerbladets straffesparkonkurranse

Artikkelen er over 1 år gammel

Hele stadion jublet og applauderte høylytt da Max Fagerhøy (7) fra Mjøndalen overlistet MIF-keeper Miguel Vieira – to ganger!

(Eikerbladet)

Mjøndalens fotballgutter fikk en leksjon i fotball da Rosenborg fortjent vant 2–1 søndag kveld. Publikum lot seg derimot imponere av sju år gamle Max Fagerhøi. Han var én av seks personene som ble trukket ut til å delta i Eikerbladets konkurranse i straffeskyting i pausen.

Som yngstemann i sekstetten fikk han selv lov til å velge om han ville skyte først eller sist.

– Jeg starter, sa sjuåringen kort og bestemt.

For- og bakdel

Tre unge gutter og tre voksne karer fikk teste sine evner.

De yngste hadde kanskje et lite handikapp. De måtte skyte med samme digre og harde ball som ble brukt under kampen.

Som en liten fordel fikk sjuåringen Max skyte fra sju meter, Ådne Bråten (8) fra åtte meter og Vebjørn Ruud Kleven (9) fra ni meters avstand.

To runder

Alle fikk skyte ett skudd. I tillegg til Max var det bare eldstemann, Finn-Rune Karlsen som klarte å sette ballen bak MIFs keeper som gjorde sitt beste for å stoppe skuddene. Dermed ble det en finaleduell mellom yngste og eldstemann.

Sjuåringen var først ute. Første skudd skjøt han til venstre. På finale skuddet tok han god fart og skjøt helt opp i krysset på motsatt side. Keeper Vieira slang seg så lang han var med fikk bare fingertuppene på det velplasserte skuddet.

Eldstemann Karlsen var ikke dårligere og satte sitt andre skudd sikkert i mål. Dermed ble det delt seier.

Ga bort premien

Karlsen var særdeles galant. Han, i likhet med Max, fikk en MIF-drakt som vinnerpremie. Den ga Karlsen videre til Ådne på åtte år. Ådne var den eneste av de tre barna som ikke hadde det fra før.

Kommentarer til denne saken