FINNEMARKA: – Han var veldig glad for å bli funnet, sier korpsleder i Drammen Røde Kors Hjelpekorps Thomas Evjen til Drammens Tidende.

Han forteller at det var en voksen og turvant mann som så seg nødt til å ringe etter hjelp.

– Han hadde vært ute på tur i marka siden torsdag, og hadde ligget på flere hytter underveis. Den siste natten hadde han overnattet på en hytte eid av Statskog, langt nord i marka, nær grensen til Modum, opplyser Evjen.

LES OGSÅ: Ble hentet ut etter en lang natt i skogen: – De var utmattet

For smale ski

Så skal mannen ha dratt fra hytta tirsdag formiddag, retning Kanada, ifølge Evjen.

– Der han gikk var det ikke kjørt spor på mange dager, og dessuten hadde han etter hva jeg har fått opplyst for smale ski til slik bruk. Så han gikk helt tom for krefter, og så til sist ingen annen mulighet enn å ringe etter hjelp, sier Evjen.

Hjelpekorpset fikk høre om saken fra politiet, og fikk en nøyaktig posisjon de kunne dra til.

LES OGSÅ: – Om noen lurer på om det er på tide å måke hyttetakene sine, er svaret utvilsomt ja

40 cm med våt nysnø

Hjelpekorpset rykket ut fra Eiksetra, siden det så ut til å være best oppkjørte løyper derfra.

– Der det ikke var løyper, var det 40 cm med tung og våt nysnø, så selv med vår ATV med belter var det tungt å komme seg inn, sier Evjen.

Men med en nøyaktig posisjon, kjørte de rett fram til stedet der mannen hadde oppgitt sin posisjon, og der han også hadde fått beskjed om å vente.

Veldig glad

– Han ble veldig glad da vi kom. Han visste godt hvor han var og hvor han hadde gått fra den dagen, men han hadde bare gått helt tom for krefter, sier Evjen.

Han oppfordrer folk som skal ut på tur å pakke med seg bra med tøy, mat og drikke og ikke minst en batteribank, så de kan få ringt etter hjelp om det skulle ble nødvendig.