Gå til sidens hovedinnhold

Mange har meldt seg på til gratis middag – nå utvides tilbudet

Tilbudet om gratis middag for eldre hjemmeboende har blitt en stor suksess i Modum, skriver Modum kommune på sin hjemmeside. Per fredag 8. oktober er det 745 over 65 år som har bestilt gratis middag.

Tilbudet har derfor blitt utvidet, og på kommunens nettside står det hvor og når det er ledige plasser.

– Mange har hatt det tøft under koronaens nedstengning. «Eldre ut på middag» skal være en markering av gjenåpning og at man igjen kan være en del av et sosialt fellesskap, sier Per Aimar Carlsen – kultursjef i Modum kommune.

LES OGSÅ: Inviterer alle moinger over 65 år på gratis middag

Hyggelig, sosial og gratis opplevelse

Modum kommune ble tildelt midler av statsforvalteren til prosjektet «Eldre ut på middag», og dermed kan kommunen tilby gratis toretters middag til egne innbyggere over 65 år som er hjemmeboende.

Formålet med tilskuddet er å motvirke fysiske og psykiske konsekvenser av sosial isolasjon, og å legge til rette for at eldre kan få en hyggelig og sosial opplevelse etter en lang periode med nedstenging og korona.

– Dette kommer ikke bare de eldre til gode, ordningen er rigget slik at det drypper litt ekstra på kafé- og restaurantnæringen som også har hatt det vanskelig. Dette er skikkelig vinn-vinn, og vel anvendte penger, sier Carlsen.

LES OGSÅ: Lærte seg å lage real tradisjonskost: – Smakte kjempegodt, jo

Gratis transport

Flere av kommunens spisesteder er med på ordningen og stiller med ulike menyer til ulike dager. Du får spandert én hovedrett og én dessert med kaffe/te. Ledsagere er også velkomne, men får ikke påspandert måltidet dersom de er yngre enn 65 år.

Trenger du transport til og fra serveringsstedet, så opplys om det ved bestilling, så vil det blir ordnet, skriver Modum kommune. Transport er gratis.

Kommentarer til denne saken