– Årets tur går til Praha og det er Stegane Sport i Sigdal som er teknisk arrangør og som tar seg av bestillingene, svarer på spørsmål og ellers står for alt det praktiske. Vi har satt frist til 15. september for påmeldingen, sier Knut Bråthen i Bygdeposten.

Det er påmeldt 30 fram til nå. Fristen var egentlig 15. september. Den er utvidet ut månenden.

– De som har vært med på disse turene tidligere vil kjenne seg igjen. Det blir et opplegg som både gir sosialt fellesskap, men også gode muligheter for å oppleve byen på egen hånd, legger han til.

Har vært savnet

Han sier at avisen alltid har fått gode tilbakemeldinger og at deltakerne synes det er hyggelig å kunne ta et avbrekk i en travel førjulstid for å oppleve en hyggelig stemning med blant annet besøk på julemarkeder. Det er flere av dem i Praha.

– Vi har fått mange henvendelser fra trofaste lesere som lurer på når neste tur skal gå av stabelen. Det tar vi som et tegn på at det interesse for å ta opp igjen denne tradisjonen. Det vil være representanter fra Stegane Sport med hele veien og det vil også være en norsktalende guide som er lokalkjent i Praha. Det blir satt opp buss fra Vikersund til Gardermoen og tilbake, sier Bråthen.

Fire dager

Turen går av stabelen 3.–6. desember. Det blir blant annet guidet rundtur med norsktalende guide.

– Programmet er veldig variert og vi tror dette vil falle i smak. En god blanding av sosialt fellesskap og tid på egen hånd. Men ingen trenger å gå alene selv om de reiser alene. Folk er flinke til å inkludere hverandre, sier Bråthen.