- Jeg har spøkt med ting jeg ikke skal spøke med. Selv om det var i en humoristisk kontekst så var det utrolig dumt av meg, det var uryddig og jeg beklager det sterkt ovenfor Bent Inge Bye, forteller Sp-politiker Magnus Weggesrud til Drammens Tidende.

Som det kommer frem i skjermdumpene Drammens Tidende har fått tilgang til skriver Magnus Weggesrud at han skal true Bent Inge Bye med pistol. Dette ble skrevet i en privat samtale mellom Weggesrud og en venninne.

Bent Inge Bye fikk høre om dette etter at venninnen til Weggesrud viste de private meldingene til en i Arbeiderpartiet. Han synes disse meldingene var over grensen og fortalte dette videre til ledelsen i Arbeiderpartiet i Nedre Eiker. Etter at meldingene ble kjent for Nedre Eiker Arbeiderparti skal politiet ha blitt kontaktet.

- Jeg er veldig ydmyk. Jeg har tråkket over streken, dette er slik man ikke skal tulle med, sier Weggesrud.

Snakket med Bye

Weggesrud har vært  kontakt med Bye i etterkant av meldingene.

- Jeg har snakket med Bent Inge. Jeg beklaget meg og forklarte situasjonen, at dette var en spøk på privat chat på Facebook. Jeg la meg flat og ba om unnskyldning, forteller han.

Med tanke på veien videre er Weggesrud usikker på hva konsekvensene blir.

- Jeg har snakket med ledelsen i Senterungdommen, i Senterpartiet i Buskerud, Senterpartiet sentralt og Senterpartiet i Nedre Eiker. Jeg var åpen om dette med en gang politiet ble koblet inn. Fremover så vil jeg fortsette som politiker. Politikk er livet mitt, og jeg vil ikke gi fra meg det bare fordi jeg var dum. Jeg er forberedt på at det tar tid å gjenoppbygge tilliten, men jeg skal prøve å fortsette, sier Weggesrud.

Ingen kommentar

Ordfører Bente Inge Bye vil ikke kommentere saken, men han presiserer at han ikke har anmeldt Weggesrud.

Heller ikke nestleder i Nedre Eiker Ap, Lajla Hvaal ønsker å kommentere saken.

- Dette er en sak som pågår, og som lensmannskontoret har i hende foreløpig. Jeg ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, sier hun til Drammens Tidende.

Ikke anmeldt

Klokken 09.30 fredag morgen har Weggesrud vært inne til samtale hos politiet.

- Det gikk bra. Jeg la meg flat og fortalte hele situasjonen og at jeg hadde unnskyldt meg ovenfor ordføreren. Det foreligger ingen anmeldelse, og Bengt Inge Bye har fortalt at han ikke kommer til å anmelde meg, forteller Weggesrud til Drammens Tidende.

Politiet var i følge Weggesrud fornøyd med at han hadde lagt seg flat, og at han forstod alvoret i situasjonen.

- Jeg er takknemlig for at jeg ikke ble anmeldt, og syns det var godt å få forklare meg for politiet, avslutter Weggesrud.