Elektrisk hjelpemotor på en tråsykkel – det er en fenomenal oppfinnelse. Jeg har en sånn sykkel, og på grunn av den, sykler jeg MYE mer som 71-åring enn jeg gjorde da jeg var 40. For eksempel handleturer mellom Furetangen der jeg bor og Vikersund der jeg gjør mine innkjøp. Det er risikabelt, men som oftest er det veldig trivelig. Og så er det jo god mosjon.

På østsida av Heggenveien er det et fortau, mellom Lortbrukrysset (det som mange nå kaller Hærekrysset) og broa. Det fortauet bruker jeg som sykkelvei, hvis mulig. Mulig er det nesten alltid på nesten hele strekningen, men ved administrasjonsbygget til Betonmast Hæhre er det trangt. Firmaet eier nemlig en livskraftig hekk som vokser gjennom gjerdet. Jeg undres: Må jeg ta med meg beskjæringssaks i sykkelveska for at fortauet skal virke som sykkelvei også til høsten?

På hjemveien min er det like før avkjøringa til Steintangen badeplass en sving som tydelig er en tålmodighetsprøve for mange bilførere. Det er en slakk utforbakke før denne svingen så her kommer elsykkelen lett opp i 30 km/t – dvs. 500 meter pr. minutt. Likevel er det ikke alle som orker å vente bak meg de sekundene svingen krever.

Nylig var det ei dame som satte ny utålmodighetsrekord. Hun risikerte liv og lemmer for seg selv, sine passasjerer og eventuelle møtende trafikanter, la seg helt ut på venstre kant før denne svingen – og så skulle hun ikke lenger enn til badeplassen. Jeg klarte å motstå fristelsen til å følge etter henne ned på p-plassen for å oppdra henne. Det er jeg litt stolt av, faktisk.