Gå til sidens hovedinnhold

Lundby og Vikersundarrangørene er enige: – Kvinner bør hoppe VM i skiflyging i 2022

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag ettermiddag sikret Maren Lundby VM-gull i normalbakken i Seefeld. I 2022 drømmer totningen om VM i skiflyging.

Under vinterens VM i Seefeld får ikke kvinnene hoppe noe annet enn normalbakke. Allerede om to år, i forbindelse med VM i Oberstdorf tyder mye på at de også skal få hoppe storbakke.

Nå vil arrangørene i Vikersund, sammen med Norges skiforbund, jobbe for å få oppfylle den siste drømmen til Maren Lundby – skiflyging, melder NRK.

Ingen begrensening

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har endret sitt regelverk. Dermed finnes det ikke lenger noen begrensning for hvilke bakker kvinnene kan hoppe i, bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen overfor statskanalen.

– Derfor tror jeg mye vil skje innen fire-fem år, og det hadde vært interessant om Vikersund kunne søke om å få kvinnene inn på VM-programmet til VM i skiflyging i 2022, sier Bråthen.

Onsdagens verdensmester har tidligere uttalt at skiflyging er det råeste hun kan oppleve, og fremdeles drømmer Lundby seg til Vikersund.

– 2022 hadde vært en fin mulighet for å få skiflyging inn i mesterskapssammenheng også for kvinnene, sier Lundby til NRK.

Les også

Hoppsjefen: – Ville byttet vekk alle verdensrekorder vi har satt for sammenlagtseier i Raw Air

 

Får gåsehud

Vikersund har ligget i føringen av kvinnekampen i en årrekke. Tidlig på 2000-tallet fikk både Anette Sagen og Line Jahr være med som prøvehoppere i Vikersundbakken, og de seneste årene har kampen blitt tatt ved en stadig høyere andel kvinner i ledende verv i organisasjonskomiteen.

– Å få kvinnene med under VM i 2022 ville vært veldig stort for mange. Vi skal jobbe sammen med Skiforbundet for å få dette til, og vi er klare for å sende en søknad. Det skal ikke stå på Vikersund, sier generalsekretær Tone Kjemperud Kristiansen til NRK.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Allerede neste sesong håper Kristiansen at kvinnene er med også i superfinalen av Raw Air.

– Jeg for nesten gåsehud bare av tanken på kvinner i skiflygingsbakken, sier Kjemperud Kristiansen.

Verdenscup først

Bertil Pålsrud, som er Norges representant i hoppkomiteen i FIS, forteller at stemningen for kvinner i skiflygingsbakken har snudd markant det siste året.

– For bare ett år siden var det skepsis mot flere storbakkerenn i verdenscupen for kvinner. Den er så godt som forsvunnet. Når det gjelder skiflyging er det litt for tidlig å si, men det viktigste er at Skiforbundet og Vikersund søker, sier han.

Samtidig tror han det er viktig å få skiflyging for kvinner på verdenscupprogrammet, før man snakker om VM.

– Det må eventuelt bli vedtatt på kongressen neste år. så timiningen kan være krevende for å få det inn på VM-programmet. Jeg tror verdenscuppgrogrammet er avgjørende for en eventuell VM-søknad, sier Pålsrud til NRK.

Les også

Endelig er bakken godkjent

 

Kommentarer til denne saken