Vallaken har startet 60 ordinære travløp og galoppert fryktelig mange ganger. På Myremoen oppførte han seg eksemplarisk og vant – og det samme på Modum i dag.

- Han liker seg på lokalkjøringer, men jeg merker at så fort han kommer fremst så slår han av farten og vil ikke trave fra de andre. Nå få vi se hva slags løp vi finner framover, kommenterte eier og kusk Geir Aga.

49-åringen setter pris på å rusle i stallen både før og etter jobb.

- Ja, dette er en livsstil, men det blir ikke så mange timer foran TV’n. Det er hyggelig å holde på i stallen – eller å sitte i gyngestolen og se hestene holde på ute på jordet. Skar Lukas har en ettårig leikekamerat så han får kjørt seg, sier Geir Aga.


Flott hoppe...

Gylden Hera er Bent Olav Wigdals nyeste tilskudd. Toårshoppa har kaldblodskongen Odd Herakles som far og Gylden Frøkna som mor. Gylden Frøkna er helsøster til den avdøde tredoble millionæren Gylden Balder så Hera har ikke så rent lite å slektes på.

I toårsløpet for kaldblodshester som hadde sju hester til start, kontrollerte Wigdal-hoppa begivenhetene fra start til mål sammen med kusk Pål Sem. Klokkene viste 1.52.2.

...og flotte hingster

Toårsløpet for varmblodshester telte «bare» tre hester, men det var fine individer. I.D. Go Go Luna – eid av stall Nordbytraver’n to fra Svelvik samt de to eggedalskarene Knut Helge Aalien og Lars Jørgen Jokerud - «jogget» 1.28.8 og var raskest. Andrehesten N.Y. Eclair var slått med et par lengder, mens tredjehesten Comtessa de da Luna landet på 1.31.8 tross galoppinnslag.

Pokal til Kongsberg

Dagens treårspokal i sølv endte hos Kongsberg-hesten Nume Lykka som Myremoen-travtrener Martine O. Sørvik kusket først over mål på 1.41.2. Nærmest endte Bjerring-hesten Schwaben, mens Weum-hesten Vina af Sola endte på tredjeplass.

Ådal-travtrener Kristian Malmin skyndet seg hjem fra Solvalla-løp lørdag til lokalkjøring på Modum og kusket Vidarson V.A. til seier. Senere på dagen ble det seier til Malmin-stalljenta Marie Gustafsson som kusket sin egeneide Spirit Yankee inn til seier.

Kranser til rekruttkusker

To langveisfarende rekruttkusker hadde tatt turen til lokalkjøring på Modumbanen vis-a-vis Modum Bad. Thea Sophie Solheim Hansen reiste fra Larvik til Vikersund med Kålmanns Ego Boy, mens Synne Bogar-Brekke hadde kortere vei; fra Krekling i Øvre Eiker. Hestene travet side-om-side mesteparten av veien før Kålmanns Ego Boy strakk på høvene mit mål. Etter løpet smilte jentene på premieutdeling der det ventet hver sin laurbærkrans.