(Eikerbladet)

Henrik Kristoffersen er på skuddhold på seier etter 1. omgang i slalåm i Schladming.

Med startnummer tre kjørte Kristoffersen en god 1. omgang og ligger på en foreløpig 2.-plass, 0,14 sekunder bak hjemmehåpet Marco Schwarz.

Braathen klarte ikke å følge opp den sterke 4.-plassen fra søndagens renn i Kitzbühel etter at han kjørte ut etter bare 15 sekunder.

– Klassisk innerski, det er litt det jeg har slitt med i år i slalåm. Trodde det var en feil som var løst, så det var kjipt, sa Braathen til NRK.

Sebastian Foss Solevåg ligger godt an til nok en god plassering. Han er nummer fem, snaue sekundet bak lederen Schwarz. Foss Solevåg endte på 10.-plass i Kitzbühel søndag.

Noel nesten ute

Clement Noel vant slalåmrennet i Wengen tidligere i januar, men skuffet stort tirsdag i det velkjente kveldsrennet. Han var nær ved å kjøre ut i toppen av bakken og kom i mål 2,60 sekunder bak Schwarz. Det holdt akkurat til å kvalifisere seg til 2. omgang.

Det klarte også Timon Haugan og Jonathan Nordbotten, som begge snek seg inn foran Noel og kvalifisere seg til finaleomgangen. Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte svakt og er ikke kvalifisert for finaleomgangen.

Tre i tet

De tre alpinistene med tidligst startnummer innehar fortsatt pallplassene etter at de antatt beste hadde kommet til mål i 1. omgang.

Etter at Alexis Pinturault klokket inn i mål 0,32 sekunder bak hjemmehåpet Marco Schwarz, kjørte Kristoffersen inn til 2.-plass, bare 0,14 sekunder bak østerrikske Schwarz.

Daniel Yule vant i Kitzbühel søndag og er nærmest de tre i tet, men ligger 0,75 sekunder bak ledende Schwarz etter 1. omgang.