Gå til sidens hovedinnhold

– Lokaltog på Randsfjordbanen blir en kampsak for oss i Senterpartiet

2.-kandidat for Senterpartiet i Buskerud, Sigrid Simensen Ilsøy bekrefter at lokaltog på Randsfjordbanen er en av hovedsakene de går til valg på i september.

For abonnenter

– Det stemmer. Det er en av de prioriterte sakene vi vil kjempe for. De viktigste sakene vil stå på valgkampbrosjyrene og lokaltog der er en av disse, sier Simensen Ilsøy.

I dag, tirsdag var hun på rundreise i Modum for blant annet å se på Massivtrefabrikken til Splitkon og det nye kombinerte ambulansesentralen som også skal bli lager for hjelpemiddelsentralen og hjemmesykepleien i Modum.

«Samferdselsminister» i Viken – eller fylkesråd som det heter – Olav Skinnes som også var med på befaringen er klinkende klar: lokaltog handler kun politisk vilje. Han mener at avslaget fra Jernbanedirektoratet og nei til lokaltogtrafikk må Randsfjordbanen, ikke må tolkes slik at det ikke kommer tog.

– Vi vil arbeide for at det blir lokaltog mellom Hokksund og Vikersund fra 2024, da ombyggingsarbeidene på Gulskogen stasjon er ferdige. Deretter vil vi arbeide for lokaltog på hele strekningen til Hønefoss når Ringeriksbanen er ferdig bygget, lover Skinnes.

Les også

Ikke blir det ny riksvei 350 og nå sier staten også nei til lokaltogtrafikk på Randsfjordbanen

Mulig å få til

Sigrid Simensen Ilsøy forstår godt at innbyggerne i dette området er lei dårlig offentlig kommunikasjon og at det er uforståelig at jernbanen ikke er tenkt brukt når skinnene ligger her.

– Jeg mener det må være fullt mulig å sikre et politisk flertall til å instruere direktoratet til å satse på lokaltog på Randsfjordbanen, mener Ilsøy.

Olav Skinnes sier at Viken fylke har vært klare i sine prioriteringer og at de ønsker lokaltog.

– Men vi må nok ta det etappevis og starte med Hokksund – Vikersund med stopp i Skotselv, Åmot, Geithus og Vikersund, mener fylkesråden.

Les også

– Hvorfor flytter så mange pensjonister til Modum, mens vi ikke klarer å lokke til oss ungdommen

Punktvis oppgradering av rv. 350

Senterpartiet er nesten forpliktet til å gå for tog. For de vil ikke ha en ny firefelts motorvei mellom Hokksund og Åmot. Det begrunnes blant annet med at for mye matjord vil gå tapt.

– Vi ønsker en punktvis utbedring av rv. 350. Rette ut svinger og noen andre tiltak som gjør at veien blir tryggere. I tillegg går vi inn for ny avkjøring til Sigdal i tillegg til lokaltog, sier 2.-kandidaten.

Kommentarer til denne saken