Estatia-eide Quality Spa & Resort Norefjell skal utvide stort ved å bygge en konferansehall inn i terrenget.

Det var Finansavisen som sprakk nyheten på tirsdag under forsidetittelen «Satser tross bunnløs gjeld».

Søker i februar

Hotellets administrerende direktør Anne Rustberggard Varden bekrefter at de jobber med et slikt prosjekt.

Hun ønsker ikke å kommentere planene ut over dette.

– Vi håper på klarsignal på dette spennende prosjektet, men så lenge vi ikke har sendt søknad til kommune og bank, er det på nåværende tidspunkt ikke riktig å gå ut med detaljer, sier Rustberggard Varden.

Søknaden blir sendt i februar.

Prislapp ukjent

Heller ikke Estatia-styremedlem Christian Wessel ønsker å kommentere detaljer rundt utbyggingen overfor Bygdeposten og henviser til Anne R. Varden.

– Men lykkes vi med disse planene, blir det veldig bra, sier han.

Ifølge hotellets egne nettsider har de i dag plass til 400 personer i Norefjellsalen. Etter hva Bygdeposten erfarer, skal det nye konferanselokalet få adskillig større kapasitet enn dette, og bli et av Norges største.

Prislapp og eksakt størrelse vil derimot ledelsen ikke uttale seg om foreløpig.

Skinnes applauderer

Krødsherad-ordfører Olav Skinnes var i møte med Estatia-representanter tirsdag. Han stiller seg svært positiv til planene og avventer søknaden.

– Vi står bare og klapper og skal sørge for en smidig saksbehandling, sier han.

Ordføreren gleder seg over at Norefjell på denne måten vil kunne settes ettertrykkelig på konferansekartet. Det vil også gjøre hotellet mindre avhengig av skisesongen og vær og vind.

Vil styrke økonomien

– Jeg tror dette vil styrke hotellets økonomi og drift. Bøseter vil kunne konkurrere i et helt annet marked og vil kunne få de aller største konferansene i Norge. Det finnes ikke så mange tilbydere i dette segmentet, sier han, og nevner partilandsmøter og internasjonale konferanser som mulige kundegrupper.

Han forklarer at nybygget skal vil bli en del av det eksisterende komplekset.

– Nybygget blir liggende kloss inntil dagens bygningsmasse, og planen er at de skal grave seg ned og inn i terrenget. Det kommer til å tilpasses resten av bebyggelsen og vil ikke stikke seg ut i landskapet.

Han vil ikke gå ytterligere i detaljer om utforming og størrelse, men henviser til hotellets styre og ledelse.

Gjeldstynget

Selskapet gikk inn i 2013 med 860 millioner kroner i gjeld og 424 kroner i negativ egenkapital.

Ifølge Finansavisen kostet hotellet til sammen 1,2 milliarder og sto ferdig i 2009. Byggekostnadene var opprinnelig beregnet til 700 millioner kroner, men sluttregningen ble altså 500 millioner kroner høyere.