– Vi må ikke være naive

:KREVER REDEGJØRELSE: Leder av hovedutvalget for helse- og sosial i Modum, Nina Mjøberg vil be om en detaljert redegjørelse fra barnevernleder i første møte etter ferien. ? Vi må ta det store folkelige engasjementet i denne saken på alvor. Det er ikke bra at det verserer så mange historier ute blant folk. Barnevernet er avhengig av tillit, sier hun.

:KREVER REDEGJØRELSE: Leder av hovedutvalget for helse- og sosial i Modum, Nina Mjøberg vil be om en detaljert redegjørelse fra barnevernleder i første møte etter ferien. ? Vi må ta det store folkelige engasjementet i denne saken på alvor. Det er ikke bra at det verserer så mange historier ute blant folk. Barnevernet er avhengig av tillit, sier hun. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Leder av hovedut-valget for helse- og sosial i Modum, Nina Mjøberg (Ap) vil be om en grundig redegjørelse rundt driften av barnevernet.

DEL

– Vi må ikke være naive og tro at det ikke er forbedringspotensial i de kommunale tjenestene. Det gjelder også for barnevernet, selv om jeg mener at de i all hovedsak gjør en god jobb. Det vil likevel alltid være rom for justeringer av kursen, sier Nina Mjøberg.

Selv har hun ikke blitt kontaktet av noen som har klaget på barnevernet.

– Vi må huske på at det var store interne konflikter i barnevernet for noen år siden og vi opplever i dag at tjenesten drives profesjonelt, sier Mjøberg.

Smidighet

Hun lurer på om barnevernet kan gjøre lurt i å vise noe mer smidighet når det gjelder samvær med besteforeldre, tanter, onkler eller øvrig familie, selv om de biologiske foreldrene ikke lenger har omsorg.

– Det er også viktig å tenke over hvordan vi møter andre mennesker og så bør man kanskje i enda større grad se på familien til barnet som en ressurs. Dette og noen andre ting ønsker jeg blir et tema når vi vil be barnevernleder om en redegjørelse, sier Mjøberg.

Taushetsplikt

Hennes generelle inntrykk er imidlertid positivt, men hun erkjenner at det er vanskelig å få fullgode svar på grunn av taushetsplikten.

– Streng taushetsplikt er selvsagt nødvendig, men det er et tankekors at det gjør det nærmest umulig å kunne sette seg godt inn i sakene, sier Mjøberg.

Hun mener likevel at det store engasjementet denne saken har skapt lokalt, så er hun som politiker og leder av hovedutvalget nødt til å ta det store folkelige engasjementet på alvor.

– Men jeg minner om at en sak alltid har flere sider, sier Mjøberg.

Vil ha møte

Hun kommer nå til å be lederen i barnevernet stille på første møte etter ferien for å få en gjennomgang av driften.

– Det er ikke bra at vi åpenbart har fått en situasjonen der det verserer veldig mange historier ute på bygda, avslutter Nina Mjøberg.

Artikkeltags