Gå til sidens hovedinnhold

Vestfossen – det nye «Himmelblå»?

Artikkelen er over 9 år gammel

NRK skal lage etterfølgeren til braksuksessen «Himmelblå» og Vestfossen er aktuell som innspillingssted for den nye TV-serien.

Da Bygdeposten i går tok liteen tur til Vestfossen for å lodde stemningen var det kun lovord å høre og vestfossingene var mer enn klare for å være innspillingssted for den nye TV-serien.

NRK har ennå ikke bestemt seg for om det blir i Vestfossen de skal spille inn 16 episoder av serien i 2012, men en avgjørelse skal være nært forestående.

Entydig positivt

Bygdeposten fikk også en prat med Knut Kolberg fra Kolberg Gård og Morten Viskum om hva de mente en slik serie ville kunne bety for Vestfossen.

– Innspilling her ville bety mye for samtlige i Vestfossen og i Øvre Eiker. Det vil øke interessen for stedet og trekke folk til Vestfossen, så det kan ikke bli bedre, sier Viskum.

– Hvorfor velge Vestfossen?

– Det ligger noen verdier her som alle ikke umiddelbart tenker på, men sjela til stedet er til å ta å føle på. Derfor kan jeg ikke se annet enn at NRK må velge Vestfossen sier Kolberg.

– Jeg har reist en god del, men Vestfossen er et veldig spesielt sted, på en positiv måte, og det tror jeg vil kunne være avgjørende for at tv-serien skal spilles inn her, sier Viskum.

Begge tror de at en slik TV-serie vil trekke flere besøkende til tettstedet og at den i så fall vil sette Vestfossen på kartet i nasjonal sammenheng.

Om Vestfossen blir valgt, må man utsette opprustningen av Vestfossen Park.

Kan vente

– Det er ikke noe problem å utsette parken. Etter å ha ventet lenge på at det skal skje, betyr ikke utsettelse et år noen ting, sier Viskum.

– Hva med planene om å bygge nytt ved Innkjøpslageret hvor Kiwi holder til. Dette er noe NRK også har ønske om å sette på vent?

– Jeg tror helt sikkert at dette lar seg gjennomføre uten at det skal påvirke TV-produksjonen. Og om det er denne ombyggingen som gjør at det ikke blir noe av serien, så slutter i hvert fall jeg å handle på Kiwi, sier Kolberg.

Begge karene er store optimister med tanke på å få NRK-produksjonen til Vestfossen.

– Om det skjer skal jeg sprette en flaske med Eiker plommebrennevin, for det vil bety et kjempeløft også for oss som driver i turistnæringen i kommunen, sier Kolberg.

- Bare kom, vi er klare

Et populært treffsted i Vestfossen, er Villars og i går tok vi en prat med noen av gjestene der for å høre hva de mente om at Vestfossen kanskje blir landskjent gjennom NRKs nye serie.

– Det er bare å sette i gang, vi er klare, sier kaffegjengen i kor.

– Tror dere det blir noe av?

– Jeg håper da det, og jeg har hørt at NRK allerede har bestemt seg for Vestfossen, sier Liv Backe smilende.

– Vi har vært i møte med NRK, som ønsker å filme her hos oss på Villars, dersom de velger Vestfossen, sier Tonje Gulbrandsen, hos Villars.

Hun forteller at de gleder seg til dette, om det blir noe av.

Det lykkes ikke Bygdeposten å få noen avklaring på dette fra NRK i går, eller om når de skal ta avgjørelsen på om det blir Vestfossen eller ikke.