Gå til sidens hovedinnhold

Varsler rettssak

Artikkelen er over 8 år gammel

– Jeg godtar ikke at Fylkesmannen vil fjerne store verdier fra eiendommen vår, og vil prøve saken i retten, sier Leif A. Rolfstad hos GBL Bildeler AS.

Rolfstad er lite fornøyd etter besøket tirsdag, og hevder at Fylkesmannen ikke har rett til å tvangsrydde eiendommen til GBL.

– Alle bilene og delene er miljøsanerte og jeg kan derfor ikke fatte at Fylkesmannen hevder at de utgjør noen forurensningsfare, som gjør at de må fjernes, sier Rolfstad.

Han vil derfor ikke finne seg i at bildeler med en salgsverdi på mange millioner kroner fjernes med makt fra eiendommen hans.

Føler seg lurt

– Du gjorde jo en avtale med Fylkesmannen om at det skulle vært ryddet opp innen 1. august i år?

– Jeg føler at jeg ble lurt til å godta denne avtalen. Vi hadde opprinnelig en plan om å ha ryddet ferdig i 2015, men Fylkesmannen godtok ikke planen. Derfor måtte vi bare godta avtalen de la fram, sier Rolfstad.

– Det var også helt umulig å rydde i henhold til avtalen, med tanke på den korte tidsfristen, sier han videre.

Han forteller at da de måtte rydde ved Dramdal var nødt til å flytte deler av lageret til Dalegården. Noe som er årsaken til at de har et så stort varelager på stedet.

– Jeg lever av å selge bildeler og da må jeg jo også kunne lagre dem på egen industri eiendom i påvente av salg, sier Rolfstad.

Kommentarer til denne saken