Gå til sidens hovedinnhold

Trenger 15 millioner

Artikkelen er over 9 år gammel

Helse- og omsorgsministeren fikk tirsdag høre om Modum Bads nye lavterskelprosjekt.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) gjestet tirsdag Modum Bad for å få høre mer om driften på stedet, møte pasienter og ansatte, samt få presentert Modum Bads planer om satsning på forebygging i et nytt bygg som vil få navnet Kildehuset.

Ledelsen ved Modum bad kunne under besøket fortelle en tydelig imponert og interessert minister om deres allerede eksisterende tilbud ved ressurssenteret Villa Sana. Hvor de i snart 14 år har hjulpet leger og sykepleiere med å forebygge utbrenthet.

Målet med det planlagte Kildehuset er at det skal være et sted å komme til for dem som opplever kriser eller kommer i en vanskelig livssituasjon.

- Her skal folk kunne få en hjelpende hånd fra fagpersoner – uten at de kommer med henvisning fra lege eller har fått noen diagnose, sier administrerende direktør ved Modum bad Ole Johan Sandvand.

Frisklivssentralen

Det planlagte Kildehuset vil også samarbeide tett med Frisklivssentralen i Modum.

- Kildehuset med det innholdet som er skissert blir viktig for satsningen på videre forebyggende og helsefremmende arbeid i Modum, sier Jorunn Killingstad, leder av Frisklivssentralen.

Ministeren kunne fortelle at hun var imponert over de tilbudene man tilbyr ved Modum Bad og Frivillighetssentralen i Modum.

- Jeg syntes det er flott at man i Modum og ved Modum Bad tilbyr et lavterskeltilbud til folk, slik at man kan løse ting før plagene utvikler seg til å ende opp med en diagnose. For det er viktig å komme tidlig inn for å forebygge alvorligere lidelser, sier Strøm-Erichsen.

- Har ikke pengene

Det planlagte Kildehuset vil koste cirka 25 millioner kroner og målet er at det skal være fulldrift i huset fra 2014.

Sandvand kunne fortelle at de ennå ikke har finansieringen helt på plass, og trenger 15 millioner kroner i ekstern støtte for å realisere planene.

- Men vi har en tradisjon her i Modum, eksempelvis i hoppsenteret, at vi likevel starter opp og så er vi ganske sikre på at resten pengene vil komme på plass etter hvert, sier Sandvand muntert.

Han forteller at de allerede har mottatt støtte på 2,5 millioner kroner og at de har søkt om ytterligere midler.

Kan ikke love penger

- Jeg syntes planene ser veldig bra ut, men jeg reiser ikke rundt med en stor pengesekk, så jeg kan derfor i dag ikke love penger til dette flotte prosjektet, sier Strøm-Erichsen.

Siden byggingen er planlagt i tre trinn, med et undervisningsrom til syv millioner kroner i første byggetrinn, regner sandvand med at man kan påbegynne 1. byggetrinn allerede i år.

- Byggingen er ennå ikke endelig godkjent av vårt styre, men jeg har med styreleder her i dag og regner med at styret vil godkjenne planene på torsdag. Men vi syntes det likevel er riktig å markere denne satsningen nå du er her i dag, sier Sandvand til Strøm- Erichsen.

- Et flott sted

Ministeren kunne onsdag også fortelle at hun er imponert over bygningsmassen, omgivelsene og harmonien ved Modum Bad.

- Bygningene her oppe er også av en slik art at de og naturen i seg selv gjør at folk kan hente seg inn i vanskelige perioder av liver, og når man i tillegg får hjelp av fagpersoner er dette et ypperlig sted for å forebygge utbrenthet, sier Strøm Erichsen før hun haster videre i sitt program.