Tok første spadetaket

Stortingsrepresentant Bent Høie likte seg godt bak spakene på gravemaskinen og gliste stort da han ble spurt om hva han syntes: Kjempegøy! var det kontante svaret.

Stortingsrepresentant Bent Høie likte seg godt bak spakene på gravemaskinen og gliste stort da han ble spurt om hva han syntes: Kjempegøy! var det kontante svaret. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Stortingsrepresentant Bent Høie gliste om kapp med sola da han fikk kjøre gravemaskin. Han satte det første spadetaket i byggingen av Kildehuset på Modum Bad.

DEL

Tirsdag strålte solen over Modum Bad og alle gjestene som var kommet for å nyte musikk og lapskaus under markeringen av byggestart for Kildehuset – storsatsingen på toppen av Badeveien.

- Jeg har alltid hatt et hjerte for Modum Bad og har sett hva de gjør og får til her, sier stortingsrepresentant Bent Høie til Bygdeposten. Han legger ikke skjul på at det var stas å få kjøre gravemaskinen, noe han fikk kyndig hjelp til av maskinfører Pål Sletten.

Kildehuset skal bli et lavterskeltilbud til folk som kommer i kriser og som trenger noen å snakke med.

Selv om all finansieringen både til bygging og til drift ikke er helt på plass, satser Modum Bad friskt og starter byggingen. Om ett år skal det åttekantede huset stå klart hvis alt går etter planen.

- Det meste av penger til bygging er vel på plass, sier administrerende direktør Ole Johan Sandvand til Bygdeposten.

Det er byggetrinn 1 som settes i gang, og stikkene til det åttekantede huset sto i jordet på det som skal bli det som kalles et forebyggende tun.

Ved Olavskirken bare et drøyt steinkast unna, sto det i sin tid et åttekantet kildehus, og det er derfor Modum bad har valgt å bygge i denne stilen selv om den bryter med de omliggende byggene.

Det skal bygges et aulabygg og et hybelhus i tillegg, men det kommer senere hvis alt går etter planen og pengene kommer. Totalt er det rundt 1000 kvadratmeter bruksflate og hele tunet vil komme på rundt 25 millioner kroner.

Artikkeltags