Nå skal Shahzad Rana og resten av juryen avgjøre Vikersund-jentas skjebne.

Helene Strand Solhaug har de siste ukene kjempet side om side med 20 kandidater om den nye arbeidslivsprisen «Helt Sjef». Nå er det klart at hun er blant de 10 finalistene.

– Alle de nominerte er verdige vinnere, så dette blir en stor utfordring, sier Shahzad Rana, juryleder i «Helt Sjef».

Det er ungdomsmagasinet Spirit, McDonald’s og fag- og interesseorganisasjonen Lederne som står bak prisen.

Drømmer om et småbruk

Helene startet firmaet Rent og Ryddig for fire år siden. I framtiden håper hun firmaet fortsatt er i sving med mange flinke folk som gir jernet. Selv har hun en drøm om et lite småbruk.

– Jeg er veldig for gjenbruk. Drømmen er å kunne ha en liten butikk med nytt og gammelt. Kanskje jeg kan tilby kundene litt oppussingstjenester i tillegg til vasking. Man ser jo behov når man er rundt og vasker, sier Helene.

«Helt Sjef»-prisen deles ut på Ledernes fagkonferanse i Oslo 14. november.

Stort potensial

Vinneren av «Helt Sjef» får ?10 000 kroner til karrieresatsing og en inspirasjonstur til Stockholm. I tillegg får vinneren et helt års oppfølging av den anerkjente ledercoachen Alf Inge Stiansen.

– Jeg er veldig spent på hvem som vinner denne prisen. Når jeg ser på kandidatene, er det klart at alle har et stort potensial. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med vinneren og bidra til at de får et løft som ledere, sier Stiansen.

Totalt ble 382 ungdommer nominert til prisen. Den siste måneden har man kunnet stemme på sin favoritt blant de 20 beste nominasjonene. De 10 som fikk flest stemmer har gått videre til finalen, der en jury bestående av blant annet Shahzad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, rapperen Kaveh og Karolina Kvilhaug i Jobb-?Under18, skal kåre vinneren.

Her er finalekandidatene:

Kim Aleksander Larsen Røbergshagen fra Oppland, Jørgen Osnes fra Akershus, Johanne Olaussen fra Troms, Max Gouchan fra Rogaland, Andreas Lund Vold fra Akershus, Helene Strand Solhaug fra Buskerud, Bård Flaarønning fra Sør-Trøndelag, Torun Støbakk fra Nord-Trøndelag, Theo Leon Winther fra Sør-Trøndelag og Aleksander Erichsen fra Oslo.