Suksess med zumba

Det svingte i Vikersund hoppsenter lørdag da rundt 100 kvinner og noen få menn deltok i zumba-maraton.

Det svingte i Vikersund hoppsenter lørdag da rundt 100 kvinner og noen få menn deltok i zumba-maraton.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

100 kvinner (og noen få menn) smilte og svettet i Vikersund hoppsenter i helgen. SE BILDENE.

DEL

Rundt 100 kvinner og noen få menn fikk det til å svinge i Vikersund hoppsenter lørdag.

De heftige rytmene møter en allerede i forhallen. Veggene rister i takt med musikken. Armer og ben beveger seg i takt mens hofter og mager får gjennomgå så det holder. Deltakerne bærer imidlertid ingen preg av at det dreier seg om knallhard trening for hele kroppen, og også for muskler som en bruker sjelden og kanskje ikke engang vet at en har. Her er bare smilende ansikter og stor treningsglede å se. Av og til lyder det et entusiastisk hvin fra scenen der instruktørene fører an, med Mona-Lisa Lieng i spissen.

SE BILDESERIE

- Dette er så deilig. Jeg blir bare mer og mer gira, sier Monica Jacobsen i en liten pause. Hun forteller at hun har holdt på med zumba allerede i et par år og er zumbainstruktør.

Adrenalin-kick

Blant deltakerne finner vi både erfarne zumbautøvere og folk som er rimelig ferske.

- Det er så moro. Dette gir et veldig adrenalin-kick for meg, det er det beste jeg vet. Jeg blir jo sliten i kroppen av dette, men ikke i hodet, smiler Nadine Marthinsen som forteller at hun har drevet med denne treningsformen i omtrent et år.

Det var langt mellom mannfolkene blant alle disse entusiastiske kvinnene i hoppsenteret. En av dem var Jon Ness.

- Jeg er med for å få litt mer variasjon i treningen og mer trening. Jeg synes dette er all right å være med på, sier han før han gir seg i kast med nok en runde.

Flere instruktører var i sving på scenen lørdag, og byttet litt seg i mellom. Hovedinstruktør var Mona-Lisa Lieng som også har vært med på zumbamaraton tidligere i Vestfossen. Hun forteller at hun gleder seg veldig over at zumba har blitt så populært. 100 deltakere i Vikersund er hun veldig godt fornøyd med.

- Dette er kjempebra. Vi hadde et zumbamaraton i fjor, da var vi 200, sier hun.

Arrangementet i hoppsenteret var et samarbeid mellom Furumo Spinnngsenter og Vestfossen Idrettsforening. Det er første gang det blir arrangert et zumbamaraton i Modum.

Mange fordeler

Roy Paulsen fra Furumo Spinningsenter forteller at dette er noe de har planlagt en god stund. Han er ikke overrasket over at arrangementet samlet så mange.

- Vi ønsker å inspirere flere til å trene med zumba. Dette er en veldig fin treningsform som har den fordelen at det ikke trengs noe spesielt utstyr. Alle kan være med både dette, både menn og kvinner, sier han. Han forteller at zumba trener veldig mange forskjellige musker, spesielt mage og hofter, noe som er spesielt gunstig for kvinner og gir en smalere midje. Dessuten får man en voldsomt god kondis av det.

- Du trener muskler som du normalt ikke trener ellers og dessuten er det gøy. Til hefige rytmer engasjerer det på en helt annen måte, sier han.

Artikkeltags