Gå til sidens hovedinnhold

Stopper papirmaskinen i helgene

Artikkelen er over 8 år gammel

Etter et svært turbulent år ved Hellefoss, mener eierne likevel at det kan skimtes lys i enden av tunnelen.

Likevel bestemte styret i Hellefoss Paper AS i tirsdagens møte å gå ned fra en fem-skiftordning til fire-skiftordning fra neste mandag. Det betyr at fabrikken vil ligge stille i helgene.

– Det er ingen dramatikk i dette, og reduksjonen av antall skift gjøres for å tilpasse produksjonen etter dagens ordretilgang, sier Kroken.

Fungerer som leder

I forrige uke gikk daglige leder Trond Lilleborg på dagen. Årsaken skal ha vært detaljstyring fra styret.

– Driftsform og ny daglig leder var et sentralt punkt i styremøtet, sier innkjøpssjef Arnfinn Kroken som ikke vil gå i nærmere detalj.

Styreleder Roar Paulsrud ble oppnevnt til å fungere som daglig leder framover.

Kroken sitter ikke i styret, men er utpekt til å være den som skal uttale seg på vegne av selskapet når ikke Paulsrud er tilgjengelig.

Mistet en del kunder

Han forteller at man på grunn av konkursen tidligere i år mistet en del kunder, som da måtte inngå leveringsavtaler med andre leverandører.

– I vår bransje inngår man leveringsavtaler over tid, men vi håper og tror at vi skal kunne få tilbake en del av disse kundene i 2014, når nye avtales skal inngås, sier innkjøpssjef Kroken.

Har tro på framtiden

I sommer har det generelt vært stille for andre europeiske leverandører av bokpapir, som lager samme type papir som Hellefoss Paper. August har vært en unormalt stille måned.

– Men vi merker at etterspørselen etter bokpapir er i ferd med å tilta. Vi har tro på at vi i løpet av høsten skal være i full drift igjen, sier Kroken.

– Så dette er ikke begynnelsen på en ny nedtur?

– Slik eierne og vi ansatte ser det, er det ikke det. Og vi tror at 2014 skal bli et langt bedre år for Hellefoss Paper enn det inneværende året, sier Kroken.?Det har ikke lykkes Bygdeposten å komme i kontakt med Paulsrud for en kommentar.

Ikke riktig

Bygdeposten skrev lørdag at Hellik Teigen AS er en av tre eiere av selskapet Hellefoss Paper AS, men Ring Tore Teigen forteller at dette ikke medfører riktighet.

– Vi kjøpte eiendommene, fabrikkbyggene og maskinene både ved Hellefoss og Vafoss i Kragerø, for at de ikke skulle slaktes og splittes opp, sier Teigen.

De eier altså selve fabrikken, men leier ut lokalene til papirproduksjonen. Hellik Teigen AS har således ikke noe med driften av Hellefoss Paper AS å gjøre.

Kommentarer til denne saken