Det hele begynte da Erlend Solheim fant ut om Red Bulls Sparkestøtting Supercross-konkurranse i Grefsenkollen i Oslo. Dette skjer i dag og går ut på å sette utfor Grefsenkollen - på spark.

21-åringen fra Åmot meldte seg selv og kameraten Oliver Lie (20, fra Skotselv) på under lagnavnet «Team Iceman», og senere har fire til fra vennegjengen blitt med og formet sine egne lag.

Som et slags treningsstunt bestemte guttegjengen seg for å kjøre ned Vikersundbakken 28. januar, og inviterte Red Bull til å komme og se på.

- Før vi visste ordet av det, hadde de fått tak i Ailo Gaup og vi ble satt på sidelinjen, forteller Erlend.

Kommunikasjonssjef ved Red Bull, Kristian Kjelman forteller en annen historie:

- Dette var et stunt som Ailo opplyste oss om. Hvor han fikk ideen fra aner jeg ikke, men det kan godt være at noen andre tok initiativet i utgangspunktet.

Uoffisiell verdensrekord

Vennegjengen var de første til å sette utfor Vikersundbakken og farten til «Team Iceman» ble målt til 88 km/t, noe som er en fartsrekord på spark og dermed også en uoffisiell verdensrekord.

Ailo Gaup og Arild Brun Kjeldass har fått mye oppmerksomhet i media etter sitt stunt, mens de lokale guttene har gått ubemerket hen. Dette synes de er urettferdig og feil.

- Ailo og Arild kjørte to ganger. Første gangen målte det 84 km/t. Andre gangen 87,4 km/t, meddeler guttene.

Ifølge Håkon Tønnessen, som gjorde målingene, målte begge lag inn på 88 km/t.

- Det er ikke noen desimaler på laseren, kun hele tall, så begge lag har kjørt like fort ifølge måleinstrumentet, sier Kristian Kjelman.

Oliver Lie mener noe annet. Han forteller at de har det dokumentert på film at det blir sagt at farten til det rivaliserende laget ble 87,4 km/t. Men noe problem blir det uansett ikke, for de lokale guttene har en plan.

- Når det blir mer is i bakken, skal vi definitivt slå rekorden, lover de to guttene.

Timens oppgjør

Revansj blir det kanskje allerde i dag i Grefsenkollen.

- Vi skal gjøre vårt beste. Vi skal satse alt. Er det noen i veien, stopper vi ikke. Vi skal vinne heder, ære og en pokal med spark på - og den stjeler vi fra Ailo hvis han går av med seieren, sier Erlend Solheim spøkefullt.

Det er fjerde året på rad at sparkkonkurransen arrangeres og i år er det påmeldt 128 deltakere. De deles inn i heat på fire lag og første spark ned vinner. Etter finalen står en vinner igjen. De to siste årene har dette vært nettopp Ailo Gaup og Arild Brun Kjeldaas.