– Skuffet over Hagen

Artikkelen er over 13 år gammel

ØVRE EIKER: Kommunestyrets yngste representant i Øvre Eiker, Ole Martin Moen (19), melder seg ut av Fremskrittspartiet. – Dette er min protest - jeg er dypt skuffet over Carl I. Hagens syn på homofile, sier Moen.

DEL

Den unge Frp-politikeren fra Darbu offentliggjør at han selv er homofil.

I helgen skrev han blant annet både til sekretæriatet i Fremskrittspartiet og til sin lokalleder i Øvre Eiker, Elisabeth Stabæk Uggen: «Med dette melder jeg meg med umiddelbar virkning ut av Fremskrittspartiet og Fremskrittspartiets Ungdom, og går over til å representere Det Liberale Folkepartiet i Øvre Eiker kommunestyre».

– Grovt

– Det er homofobe tendenser i Frp, sier den unge homofile politikeren, som nå studerer i Oslo. Han tenker spesielt på John Alvheims syn på partnerskapsloven.

– Utfall og utsagn mot homofile er så grove at jeg ikke lenger kan bli i Frp.

– Dråpen som fikk begeret til å renne over, var partileder Carl I. Hagens holdning til homofile i debattprogrammet Holmgang på TV2 sist onsdag, sier Ole Martin Moen.

Moen mener at Hagen satt og nikket til debattanter som sammenlignet homofile med voldsmenn og taggere - utvekster i samfunnet som ingen bør ha kontrakt med.

– Hva personlig frihet angår, er dette et begrep som i partiets fora veksler mellom å være et skjellsord og et fremmedord, hevder Moen.

Liberalistisk

Ole Martins far, Arne, er partifelle i Øvre Eiker kommunestyre. Arne er også kommunens varaordfører:

– Jeg støtter min sønns avgjørelse. Dette kom ikke så veldig overraskende på meg, opplyser faren.

–Personlig

– De siste årene har det blitt klarere og klarere at Fremskrittspartiet ikke lenger gjør seg fortjent til å kalles liberalistisk.

Det er mitt eget sterkt personlige valg når jeg nå går ut av partiet. Slik jeg ser det nå, er dette det beste jeg kan gjøre både for mine velgere og meg selv, sier Ole Martin Moen.

Artikkeltags