- Service og utvalg ikke bra nok

Legg igjen pengene her: Handelsstanden i Vikersund og Åmot får forståelse for sin oppfordring om å han   dle lokalt fra stortingsrepresentant Morten Wold (Frp). Fra venstre: Lise Haaviken, Anne Kat. Håskjold, Morten Wold, Linda Vangen og Iren Moen.

Legg igjen pengene her: Handelsstanden i Vikersund og Åmot får forståelse for sin oppfordring om å han dle lokalt fra stortingsrepresentant Morten Wold (Frp). Fra venstre: Lise Haaviken, Anne Kat. Håskjold, Morten Wold, Linda Vangen og Iren Moen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Handelsstanden i Modum frykter butikkdød dersom moingene ikke handler lokalt. En leser mener utvalget er bedre utenfor Modum. Kjøper du ALT du trenger i Modum? Delta i debatten.

DEL

Før julehandelen virkelig setter inn, vil handelsstanden i Åmot og Vikersund oppfordre moingene til å tenke seg om før de handler.

Hvor handler du? Innenfor eller utenfor kommunegrensene? Kommentér saken nederst.

Dør på sikt

– Hvis alle legger igjen pengene sine på kjøpesentrene, vil butikkene lokalt bli borte på sikt, sier Anne Kat. Håskjold, som er styremedlem i Åmot handelsstand.

De fire damene fra de to handelsforeningene mener næringslivet i Modum har det aller meste hjertet kan begjære, og mye mer enn folk tror.

– Se hva vi har lokalt før du handler andre steder. Jeg tror du blir overrasket, sier Linda Vangen, leder av Vikersund handelsstand.

Forplikter seg til kunden

De mener også at servicen du får er en annen lokalt enn på store senter.

– Vi forplikter oss mye mer til kundene våre. Vi kjenner dem, og vi møter dem igjen på gata, sier Lise Haaviken, leder i Åmot handelsstand.

De peker også på at den lokale handelsstanden gir tilbake til nærmiljøet ved å støtte kulturlivet med gaver til forskjellige arrangementer, i tillegg til å bidra med skattekroner til kommunekassen.

Skal samarbeide

I kommunen med 13 518 innbyggere i slutten av september, er det to handelsstandsforeninger. Én i Vikersund og én i Åmot. Nå vil de samarbeide til det beste for sin egen omsetning – og for å kapre deg som kunde.

– Vi vil ha felles møter og tenke felles tanker om hvordan vi vil nå ut til kundene våre, sier Håskjold.

– Hvis gata dør, går husprisene ned, kommunen får inn mindre skattekroner og da må alle ut av bygda for å handle, sier Iren Moen som sitter i styret i Vikersund handelsstand.

– Det er en sammenheng mellom hvor du legger igjen pengene dine og hvordan tilbudet vil se ut om 5–10 år, sier hun.

– Vi sutrer ikke, avviser Linda Vangen.

– Vi ønsker å bevisstgjøre folk på konsekvensene av hvor du legger igjen pengene dine.

Handler «hjemme»

Morten Wold, stortingsrepresentant for Frp og moing, forstår oppfordringen fra handelsstanden om å handle lokalt.

– Det er en sammenheng mellom tilbudet i dag og tilbudet fram i tid hvis folk ikke handler lokalt. Alle som er opptatt av sin egen hjemkommune, bør trekke kortet i Modum, mener Wold.

Han understreker at han representerer hele næringslivet i Buskerud i sitt virke som stortingsrepresentant.

Selv handler Wold alt han trenger i Modum, og reklamerer med at årets julegaveinnkjøp også gjøres her.

Artikkeltags