Gå til sidens hovedinnhold

Satser mer på barn

Artikkelen er over 7 år gammel

Flertallet i Øvre Eiker-politikken kutter én million i eldreomsorgen neste år. – Vi satser mer på barn, unge og frivillige organisasjoner, sier Hans Kristian Sveaas.

Høyre-veteranen fikk med seg samarbeidspartiene Frp og KrF på denne løsningen av 2015-budsjettet.

– Frivilligheten i bygda og barn og unge er vinnerne i neste års budsjett, sier Hans Kristian Sveaas til Drammens Tidende.

Flertallspartiene fikk med sju mot fire stemmer (Ap og Sp), igjennom sitt forslag i formannskapet igår.

Satser 2,9 millioner

I forhold til rådmannens budsjettforslag omprioriterte flertallespartiene 1,9 millioner kroner. I tillegg hadde politikerne fått en million kroner av rådmannen å drive politikk for, slik at forslagene som de tre partiene fikk igjennom i går, ialt representerer en satsing på barn, ungdom og frivillige lag og foreninger til 2,9 millioner kroner.

Usosialt

Gard Firing (Ap) karakteriserte det som usosialt å kutte en million kroner i eldreomsorgen. Han mente at kommunen heller burde betale trygghetsalarmene for de eldre.

Hans Kristian Sveaas kalte uttalelsen for et sleivspark.

– Trygghet hjemme er så mye mer enn en trygghetsalarm., sa han.

Sveaas legger til at flertallspartiene har tatt forsiktig i når de kutter en million på dette feltet.

Når vi ser innsparingspotensialet som Skagerak Consulting antyder på 20 millioner, er ikke en million mye, sier Høyre-politikeren.

Utkjøring av mat

– Men hva skal dere egenlig spare på innen eldreomsorgen?

– Middag og utkjøringen av den er ett eksempel. Et menneske som får middag av kommunen hver søndag, greier å lage seg mat selv den dagen også når han eller hun greier det resten av uka, sier Sveaas.

Flertallspartiene økte pengepotten til lag og foreninger med 800.000 kroner. Dessuten ble «Ung jobb» og ungdomstiltaket Containerparken løftet inn i busjettet igjen, med 200.000 kroner.

Grunnskolen blir styrket med 1,4 mill. Spillet om Hoensskatten får 100.000 kroner.

– Vi har kuttet vår egen godgjørelse for dekning av bredbånd. Det sparer vi 148.000 i året på, sier Inger Solberg.

Kommentarer til denne saken