Gå til sidens hovedinnhold

Ryddet søppel med kronprinsen

Artikkelen er over 7 år gammel

Elever fra Vikersund skole ryddet søppel i Vestfold-skjærgården sammen med Kronprins Haakon Magnus og Kronprinsesse Mette-Marit tirsdag.

To 7. klasser fra Vikersund skole er på leirskole på Østre Bolærne i Vestfold denne uken. Tirsdag fikk de kongelig besøk, da kronprinsparet kom på visitt for å promotere Strandryddedagen som er lørdag 10. mai.

Paret ble fraktet ut til øya av Skjærgårdstjenesten og ble møtt på kaia av fylkesordfører Per-Eivind Johansen og kampanjeleder Mali Hole Skogen i organisasjonen Hold Norge rent.

Etter en kort spasertur til toppen av øya, tok kronprinsparet fatt på søppelryddingen sammen med en elevene fra Vikersund. Kamilla Haugse Vik og Truls Bratvold Fossen fikk det ærefulle oppdraget å gi kronprinsen og kronprinsessen et par arbeidshansker i gave da de ankom øya.

Mye søppel

Kronprinsparet skal rydde cirka 300 meter av stranda i bukten ved småbåthavnen sammen med skoleelevene.

– Jeg er overrasket over hvor mye det faktisk var, sa Kronprins Haakon Magnus til tb.no etter oppryddingen.

Flinke elever

- Det har vært en veldig morsom dag, forteller lærer John Arne Wendelborg fra Vikersund skole. Han berømmer elevene for å ha vært lydhøre og flinke til å følge rettningslinjene de ble pålagt under det kongelige besøket.

- Men de var veldig beskjedne og ikke så interessert i å snakke med de kongelige, fortsetter Wendelborg.

Det var stort oppbud av presse på øya og mange av elevene blir ganske sikkert å se i innslag både på NRK og TV2.

Kommentarer til denne saken