Gå til sidens hovedinnhold

Ødeleggelser for 65 000 etter sprenging

Artikkelen er over 7 år gammel

Anleggsarbeidene ved kommunens næringsområde på Nedmarken i Geithus koster naboene dyrt.

Som Bygdeposten har skrevet tidligere har nabo-laget til det nye kommunale næringsområdet i lang tid blitt bombardert av stein og støv.

LES OGSÅ: Boligfelt bombardert av steiner

65 000 kroner

I Blåbærsvingen er huset til familien Bråthen, ifølge takst, påført skader for 65 000 kroner.

– Etter at de begynte å sprenge i området har grunnmuren vår sprukket på flere steder, og maling har stadig drysset ned fra takene innvendig i huset, sier Gunnar Bråthen.

Da skadene ble oppdaget fikk familien utført en takst.

– Den viser skader for 65 000 kroner. 11 000 var utvendig vask av huset, men den kom til slutt på 19 000, sier Ruth Bråthen.

Familien forteller at huset er påført ytterligere skader ved senere sprengninger, slik at de har avtalt med takstmannen at det skal tas ny takst når arbeidene i Nedmarken er ferdig.

– Derfor er det usikkert hva kommunens prosjekt vil koste forsikringsselskapet vårt. Men uansett må vi selv betale en egenandel på 5 000 kroner, sier Ruth Bråthen.

Møtt med arroganse

I et møte med kommunen i mai i år, stilte naboene en rekke spørsmål om blant annet støy, støv, ansvar og varsling ved sprenging.

– Vi ble lovet svar, men det eneste som har skjedd, er at vi nå får varsling på SMS når det skal sprenges, sier Morten Selmer Wahlmann, som også bor i Blåbærsvingen.

– Det skal og sies, at etter at Bygdeposten skrev om saken tirsdag, har vi fått beskjed om at det skal settes ut støvmålere, sier Ruth Bråthen.

Wahlmann forteller at beboerne i området er svært kritiske til den arrogante holdningen kommunens representant har hatt til naboenes klager og spørsmål i saken.

– Hele nabolaget et nedstøvet i det som minner om sementstøv som er vanskelig å få av. Vi forventer at kommunen som byggherre, rydder opp i dette så fort som mulig, sier Wahlmann.

Kommentarer til denne saken