Gå til sidens hovedinnhold

Nye koster på campingen

Artikkelen er over 7 år gammel

Sammen med kona har hønefossmannen Jan Morten Hagen (51) overtatt driften av campingplassen ved Krøderfjorden, etter at eieren kastet inn håndkleet.

Det vakte sterke reaksjoner blant de faste gjestene ved tidligere Norefjell camping – nå Krøderen camping – da eieren av plassen ønsket å legge ned, og dermed sa opp alle leietakerne.

Siden de fleste ønsket videre drift av stedet, ble alle steiner snudd for å få til en løsning. Dette resulterte til slutt i en leieavtale med driftsselskapet Norefjell camping, der Hagen og frue overtar driften for en femårsperiode, med opsjon på ytterligere fem år.

Investerer

Paret som selv har benyttet plassen de siste ti årene, har allerede lagt ned betydelig arbeid og kapital med tanke på framtiden. Her er pusset opp hytter, ryddet vekk kratt og skog, samt utvidet og forbedret framkommeligheten til hvert enkelt bosted. I tillegg er stranden ryddet for store stener med tanke på badesesongen.

– Jeg har stor tro på at dette er liv laga, spesielt med støtten og velviljen fra de faste gjestene, sier Hagen.

Han forteller om en fantastisk dugnadsånd, noe som gjør at flere kan trå til som vaktmester når han selv ikke er til stede.

Plass til flere

I dag er det 60 helårsplasserte vogner på Krøderen camping, med beboere fra både Jæren, Fredrikstad og Bergen. Kapasiteten etter utvidelsen tilsier ytterligere 25 campingvogner med tilhørende spikertelt, i tillegg til nær 20 dagplasser. Campingen tilbyr også tre åttemannshytter, samt seks mindre.

– Vi tilbyr også brygger ved fjorden, med båtplass til ca. 20, men her blir alt fullbooket, sier Jan Morten.

Han forteller at de har opprettet egen facebookside for Krøderen camping, for bedre å kunne eksponere denne vakre perlen. Det jobbes i disse dager også med egen hjemmeside for plassen.

Ser lyst på framtiden

Svein Hesla (62), bosatt på Gol, har sammen med kona vært fast gjest på campingplassen i ni år. Han forteller at de her har funnet sitt fristed, hvor de også ønsker å nyte pensjonisttilværelsen når den tiden kommer.

– Framtiden for stedet ser lys ut, derfor har vi investert i både campingvogn og nytt spikertelt, begge med gulvvarme, smiler Svein.

Han mener at siden de nye driverne selv benytter stedet, har de også egeninteresse av at alt skal være prima.

– De ser muligheter, og investerer for framtiden. I tillegg har de stort pågangsmot, noe som lover godt, mener Hesla.

Nyttårsfeiring

Grunnen til at Svein og kona valgte Krøderen camping er mange. Akseptabel kjøreavstand, beliggenheten, fjorden, fjellet, og kort vei til byen, er noen. I tillegg legger de vekt på at det er god plass mellom vognene, noe som også muliggjør litt privatliv. Som helårsbruker mener de å ha mange muligheter med dette som base.

To ganger har han og kona feiret nyttår på campingplassen. Sammen med andre gjester har de hatt felles feiring i fellesanleggets tv-stue.

–Naboskapet på plassen er helt unikt, så det føles som å være en stor familie, bedyrer Svein.

Han forteller at de i framtiden garantert vil feire både jul og nyttår på Krøderen camping.

Kommentarer til denne saken