Gå til sidens hovedinnhold

Møbelbutikk ville selge ulveskinn

Artikkelen er over 6 år gammel

Dyreforeningen Bygdefolk for rovdyr raser etter at Møbelringen i Hokksund la ut et ulveskinnfor salg. Butikken beklager og fjerner fellen straks.

Lørdag kveld fikk foreningen tips om at Møbelringen i Hokksund hadde en skinnfelle av ulv liggende for salg i butikken, skriver vg.no.

Foreningen fikk tilstendt et bilde av ulveskinnet de postet på sin Facebookside. Reaksjonene lot ikke vente på seg. Over 400 personer har kommentert eller delt innlegget.

- Det er veldig mange som blir provosert av at en møbelkjede velger å selge skinnfeller av en dyreart som er fredet i Norge, sier presseansvarlig i Bygdefolk For Rovdyr, Ingunn Lund-Vang til VG.

- Makabert

Det var Silje Storm Fredriksen fra Vestfossen som oppdaget ulveskinnet, som lå på et salongbord i møbelforretningen på Sundmoen i Hokksund.

- Jeg og sønnen min på 11 var på jakt etter en hylle lørdag formiddag. Vi så plutselig fellen på bordet og trodde ikke våre egne øyne. Vi gikk litt rundt i butikken før vi måtte gå tilbake for å se om det virkelig var en ulvefell som lå der, forteller Storm Fredriksen.

Hun spurte også betjeningen om det var en ulvefell og fikk det bekreftet.

- Jeg synes det var en ubehagelig opplevelse for meg og sønnen min. Det var rett og slett makabert, sier damen fra Vestfossen.

Hun tok et MMS-bilde av fellen på bordet, la det ut på sin Facebookprofil og så begynte telefonen å kime.

- Det er godt at det virket. Jeg har aldri opplevd en så vellykket aksjon noensinne. Ulv skal leve i skogen, sier Storm Fredriksen.

Forbudt

En av de mange som kontaktet Vestfossen-kvinnen var Bygdefolk for rovdyr.

- Vi måtte sitte på skift gjennom hele natten for å moderere kommentarene. Noen av reaksjonene var så sterke at vi ble helt nødt til det, forteller Lund-Vang videre til vg.

Hun har aldri tidligere hørt om at det er blitt solgt ulveskinn i en kommersiell butikk.

- Jeg synes det er uetisk og umoralsk å selge produkter av en dyreart som er utrydningstruet i Norge. Det er forbudt å selge og importere dyreskinn, dyrehoder, elfenben og liknende av fredete dyrearter i Norge, så dette virker litt lite gjennomtenkt, i og med at også ulven er fredet her til lands.

Foreningen ønsker svar på hvor og hvordan ulven ble avlivet.

Legger seg flate

Møbelringen i Hokksund har nå fjernet skinnfellen fra butikken.

- Jeg legger meg helt flat, og beklager. Vi har nå fjernet skinnet, og det kommer aldri til å legges ut for salg i butikken igjen, forsikrer daglig leder, Ruben Amundsen.

Han understreker at skinnfellen er kjøpt inn på lovlig vis.

- Skinnfellen ble kjøpt på interiørmessa i Oslo, som er en anerkjent møbelmesse. Jeg har også bedt om å få all dokumentasjon fra leverandøren for sikkerhets skyld.

Han er overrasket over at reaksjonene er så sterke og synes situasjonen er trist.

- Helt legalt

Importøren Erik Garthus sier til VG at importen av ulveskinnet er innenfor lovens rammer.

- Dette er helt legalt, understreker Garthus. Han forteller at skinnet er kjøpt på auksjon i Canada og at det følger med et såkalt CITES-sertifikat.

Kommentarer til denne saken